Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli, 2018

ALBLASSERDAM – Een verjaardag om niet snel te vergeten voor de 16-jarige Luka Korevaar uit Alblasserdam. Dinsdag 31 juli 2018 werd voor haar verjaardag een compleet restaurant van McDonald’s neergezet in de Akkerwinde in Alblasserdam. Het ging om de kleinste McDonald’s van Nederland. De verrassing is uitgebreid gefilmd door een cameraploeg van de fastfoodketen en het resultaat is vanaf 16 augustus via allerlei online media te zien. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op het Scheldeplein in Alblasserdam is deze week een nieuw kunstwerk geplaatst. Het werk heeft de naam ‘Scheldepleinschemerlamp’ gekregen. De naam is een verwijzing naar de ambitie van de gemeente om van het onlangs gerenoveerde plein een ‘huiskamer’ van Alblasserdam te maken. Het kunstwerk is 12 meter hoog en is ontworpen door Scheldepleinbewoners Carlo Lucas en Alice Blokland.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de vroege ochtend van dinsdag 31 juli 2018 is een 26-jarige vrouw uit Alblasserdam met haar auto tegen het hekwerk langs de Dam in Alblasserdam gebotst. De vrouw reed rond 05.20 uur richting De Helling. Ter hoogte van de brandweerkazerne ging het mis. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 31 juli 2018 gezocht naar een 75-jarige dementerende man. De man werd sinds 09.45 uur vermist vanuit Alblasserdam. Via Burgernet vroeg de politie om naar de man uit te kijken. Rond het middaguur was de zeventiger weer terecht. In een afsluitend bericht worden alle mensen die hebben meegekeken en meegezocht hiervoor bedankt.

Advertorial
Midden in het centrum van Alblasserdam, onder aan de Plantageweg, worden nieuwe woningen en winkels gebouwd. Supermarkt Dirk zal volgend voorjaar naar deze nieuw locatie verhuizen. Lieke geeft je in deze vlog een exclusief kijkje achter de schermen op het bouwterrein van De Nieuwe Plantagewerf. In&Om is een initiatief van Steef! Makelaars en Besems Verzekeringen en Hypotheken BV.

ALBLASSERDAM – Kinderboerderij Alblasserdam doet maandag 30 juli 2018 via een Facebook een oproep aan Alblasserdammers om geen brood te voeren aan de dieren van kinderboerderij De Plantage. “Vanavond heeft één van onze medewerkers bijna een hele emmer met brood op ons kleine weitje gevonden waar maar één bokje staat. Waarschijnlijk heel goed bedoeld, maar bij ons gaan de alarmbellen gelijk rinkelen,” zo is de te lezen op de pagina van de Kinderboerderij. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Jeugdland Alblasserdam wordt dit jaar ook toegankelijk voor kinderen uit gezinnen die geen toegangskaartje kunnen betalen. Er is namelijk contact gelegd met de Stichting Leergeld. Dankzij deze stichting kunnen gezinnen met onvoldoende financiële middelen een (volledige) bijdrage krijgen voor de entreekosten. Verder hebben onlangs de besturen van de SNS Bank en Stichting Jeugdland weer een handtekening gezet onder een nieuw driejarig sponsorcontract. Het bestuur van SNS Jeugdland Alblasserdam is daar zeer blij mee. De SNS bank is al sinds eind jaren negentig sponsor van Jeugdland. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tijdens de Open Monumentendag op 8 september 2018 kunnen mensen in Alblasserdam deelnemen aan een fiets –en wandelroute met het thema ‘In Europa’. Door middel van fotoborden, krijgen deelnemers informatie over bedrijven die in Alblasserdam  gevestigd waren of soms nog gevestigd zijn en iets met de scheepsbouw te maken hadden / hebben. Veel van deze bedrijven hadden hun klanten niet alleen in Nederland en Europa, maar soms ook over de hele wereld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De traumahelikopter is zondagmiddag 29 juli 2018 geland bij de Molenkade in Alblasserdam, nadat een 76-jarige Duitser last had van een allergische reactie na een insectensteek. De toerist, die een bezoek bracht aan de Kinderdijkse molens, werd aan het begin van de middag geprikt door een insect. Volgens de man werd hij geprikt door een zwart met rood beest. Niet veel later kreeg de zeventiger een allergische reactie. Onder meer zijn tong werd dik. Omstanders belden de meldkamer en niet veel later werden de politie, een ambulance en het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter opgeroepen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdagmiddag 28 juli 2018, in de Thorbeckestraat in Alblasserdam, een auto in beslag genomen van een man uit Heerjansdam. De bestuurder stond bij de politie gesignaleerd, omdat hij nog verkeersboetes met een totaalbedrag van 1300 euro open had staan. De man kon deze boetes niet direct betalen. Als dwangmiddel werd zijn voertuig door de politie buiten gebruik gesteld, door de auto in beslag te nemen. Foto: Politie Drechtsteden Buiten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 31-jarige man uit Alblasserdam is deze week door de politierechter veroordeeld tot veertig uur werkstraf, waarvan twintig uur voorwaardelijk. Daarnaast moet de Damdorper duizend euro smartengeld en 331 euro aan materiële schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffer. De dertiger moest deze week voorkomen, omdat hij ervan verdacht werd dat hij op woensdag 2 augustus 2017 een toen 32-jarige automobilist knock-out heeft geslagen op de Plantageweg in Alblasserdam. De verdachte zelf ontkent alle betrokkenheid. De dader is volgens hem iemand anders geweest. Wie dat dan geweest zou zijn, wilde de man niet zeggen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De officiële afsluiting van de traditionele paardenmarkt in Alblasserdam is het hippisch festijn. Veel mensen sloten de dag ook dit jaar echter weer af met een feest op de Dam. Ter hoogte van de kruising met de Polderstraat gaf de band Unbend een optreden. “Het was een heet, dorstig en heel druk bezochte afterparty. Het was in alle opzichten een topfeest,” zo meldt de band. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Paardenmarkt 2018 in Alblasserdam is woensdagavond afgesloten met het hippisch festijn op het grasveld tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan. Er waren diverse optredens en shows met paarden. De avond begon met een optreden van de jazzband DD Hot5. Daarna traden de paarden van Dennis Miras op, gevolgd door de Heiblumke Horses en het Brabants Span. De afsluitende stoelendans met paarden ging dit jaar niet door, vanwege gewijzigde polisvoorwaarden van de verzekering van de organisatie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Vier bedrijven uit de Alblasserwaard gaan het nieuwe bezoekerscentrum en de entreezone in Kinderdijk realiseren. Afgelopen week zetten zij en de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) de handtekeningen onder het bouwakkoord. De vier (hoofd)aannemers die het nieuwe Bezoekerscentrum en de entreezone gaan realiseren zijn Aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk, het Papendrechtse Gebr. De Koning, Mourik uit Groot-Ammers en het Gorcumse Mercon Montage. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam is de kunstexpositie ‘Ik Toon’ geopend. De amateurkunstexpositie van 36 kunstwerken is tot eind augustus te bezichtigen tijdens de openingstijden van Landvast. De werken zijn gemaakt door amateurkunstenaars uit Alblasserdam. Iedere Alblasserdammer kon zich aanmelden om eigen werk te exposeren. Achttien kunstenaars hebben zich aangemeld met schilderijen en beschilderd keramiek. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.