ALBLASSERDAM – Een verjaardag om niet snel te vergeten voor de 16-jarige Luka Korevaar uit Alblasserdam. Dinsdag 31 juli 2018 werd voor haar verjaardag een compleet restaurant van McDonald’s neergezet in de Akkerwinde in Alblasserdam. Het ging om de kleinste McDonald’s van Nederland. De verrassing is uitgebreid gefilmd door een cameraploeg van de fastfoodketen en het resultaat is vanaf 16 augustus via allerlei online media te zien.

De kleinste McDonald’s van Nederland (en misschien wel ter wereld) reisde ruim zes weken lang kriskras door Nederland om een select aantal gasten een heel bijzondere ‘Good Time’ te bezorgen. Terschelling had op 18 juni de primeur van dit speciaal voor Nederland gebouwde McDonald’s For You zomerrestaurant. En op 31 juli sloot het minirestaurant de tournee af met een spetterende ‘Sweet Sixteen Surpriseparty’ in Alblasserdam.

Hans, de vader van de jarige Luka, had de verrassing voor zijn dochter bedacht. “Ik had het in een reclame gezien over het minirestaurant en had een berichtje naar McDonald’s gestuurd. Een paar weken geleden werden we gebeld dat ze ons hadden uitgekozen.” Luka’s moeder Monique vult aan: “Er waren 20.000 inzendingen en er zijn vijf personen uitgekozen. Heel leuk!”

Luka en haar vrienden en vriendinnen werden aan het begin van de avond in Papendrecht opgehaald met een limousine. Voordat het gezelschap in Alblasserdam arriveerde, kreeg Luka, die in het Schildmos woont, een blinddoek voor. Pas nadat zij was uitgestapt en er was afgeteld, mocht de blinddoek af. Voor de Alblasserdamse tiener een complete verrassing: Luka: “Heel erg leuk. Dit had ik echt niet verwacht. Ik dacht: wat gebeurt hier?”

Vanwege het lekkere weer kregen Luka en haar vrienden buiten hun maaltijd geserveerd. Verder konden de tieners een eigen cocktail laten maken bij de bar en was er een dj die de muziek bij het restaurant verzorgde. Buurtbewoners kregen snacks en mochten het feestje meevieren.

Het minirestaurant heeft een interieur dat identiek is aan McDonald’s restaurants. In het restaurant dat twaalf vierkante meter groot is, is ruimte voor maximaal vijf personen. Het restaurant wordt aan het einde van de avond weer weggehaald.