ALBLASSERDAM – In cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam is de kunstexpositie ‘Ik Toon’ geopend. De amateurkunstexpositie van 36 kunstwerken is tot eind augustus te bezichtigen tijdens de openingstijden van Landvast. De werken zijn gemaakt door amateurkunstenaars uit Alblasserdam. Iedere Alblasserdammer kon zich aanmelden om eigen werk te exposeren. Achttien kunstenaars hebben zich aangemeld met schilderijen en beschilderd keramiek.

Wethouder Dorien Zandvliet is blij met de grote animo en is er trots op dat Alblasserdam zich dit jaar heeft aangesloten bij het ‘IkToon’-initiatief. “Ik ben blij dat er in ons dorp zoveel mensen zijn die mee willen doen met IkToon. Kunst en cultuur zijn een manier om je te uiten, om de wereld wat mooier te maken, om er op een andere manier betekenis aan te geven. Ik hoop dat dit een vervolg krijgt,” aldus Zandvliet.

IkToon
IkToon is een landelijk initiatief om amateurkunstenaars een podium te geven. Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst maar dit is lang niet altijd zichtbaar. IkToon brengt hier verandering in op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeentes. Teus van Kooten van Artworks en Hans Laheij van Landvast hebben zich met steun van het ABC-team(Alblasserdam Beweeg-en Cultuur-team) ingezet voor de Alblasserdamse expositie. Deze is tot eind augustus te bezichtigen tijdens de openingsuren van Landvast.