ALBLASSERDAM – De officiële afsluiting van de traditionele paardenmarkt in Alblasserdam is het hippisch festijn. Veel mensen sloten de dag ook dit jaar echter weer af met een feest op de Dam. Ter hoogte van de kruising met de Polderstraat gaf de band Unbend een optreden. “Het was een heet, dorstig en heel druk bezochte afterparty. Het was in alle opzichten een topfeest,” zo meldt de band.

Tijdens de avond en nacht na de paardenmarkt heeft de politie op diverse locaties in Alblasserdam gecontroleerd op beschonken bestuurders. Eén persoon, een 45-jarige scooterrijder uit Alblasserdam, werd betrapt op rijden onder invloed. Alle andere gecontroleerde personen hadden geen, dan wel niet meer alcohol dan is toegestaan, gedronken.

Rond 01.30 uur werden de nog overige bezoekers op de Dam door de politie verzocht om naar huis te gaan.