ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse wielerronde ging woensdag 25 juli 2018, nadat de paardenmarkt in de Kerkstraat was afgelopen, van start met de sportklasse. Het startschot werd voor de sportklasse om 13:00 uur gelost door oud-comitélid Piet Erkelens. Enkele tientallen mannen namen het, terwijl de temperatuur steeds verderop opliep, tegen elkaar op. Uiteindelijk bleek Jeroen Martens de snelste te zijn. De Rotterdammer won voor de vijfde keer dit seizoen.

Samen met Nick Toonen, Wout Roos, Eddy Hermsen en Marc Borst ging Martens al vroeg op pad. Met z’n vijven bouwden ze een mooie voorsprong op. In de finale kwamen Hermsen en Borst op een korte achterstand te liggen. In de sprint bleek Martens ruim de sterkste. Toonen eindigde als tweede en Roos werd derde.

De startlijst bij de sportklasse had een regionaal tintje. Sebastiaan Egbers en Marco van Vlijmen waagden hun kansen in eigen dorp. Peter Kooistra (Papendrecht) en zijn broer Gerard (Hendrik Ido Ambacht) kwamen ook van dichtbij. Net als William Westerlaken (Nieuw-Lekkerland, onlangs sterk in de Slag van Ambacht) en zijn dorpsgenoot Anton in ‘t Veld. Verder startten Merijn Brouwer, Martijn Harteloh (beiden Dordrecht), Henrik Boele en Stefan Kramer (beiden Sliedrecht).

De mannen kregen na afloop de felicitaties van twee rondemissen: Ashley Dellaert uit Dordrecht en Janneke Roeland uit Alblasserdam.