ALBLASSERDAM – De Finse wielrenster Rosa Törmänen is woensdagmiddag 25 juli 2018, tijdens de jaarlijkse wielerronde op de dag van de paardenmarkt in Alblasserdam, lelijk ten val gekomen. De 25-jarige ging in een bocht op de Van Eesterensingel met een aantal andere wielrensters onderuit. De vrouw brak daarbij haar sleutelbeen, liep diverse schaafwonden op en er werd rekening gehouden met rug –en nekletsel.

De EHBO’ers van Sterrenburg BHV waren binnen een paar seconden ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Ook werd vanwege de aard van het letsel direct 112 gebeld voor een ambulance.

Bijna een half uur na de val arriveerde een ziekenwagen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het intussen met Törmänen is, is nog niet bekend. De andere gevallen wielrenners bleven ongedeerd.

Update
De wielrenster meldt dat ze een behalve een gebroken sleutelbeen, ook een hersenschudding heeft opgelopen: “Voor mij zit het seizoen erop. Ik ga vandaag nog terug naar Finland. Daar moet ik waarschijnlijk geopereerd worden,” aldus Törmänen.