ALBLASSERDAM – Een 45-jarige man uit Alblasserdam is woensdagavond 25 juli 2018 betrapt op het rijden zonder helm, het rijden onder invloed van alcohol en het rijden op een scooter die meer dan honderd kilometer per uur kon rijden. Agenten zagen de man rond 19.30 uur op De Helling richting de Dam rijden. De bestuurder droeg geen helm tijdens het rijden. Hierop besloten de agenten de bestuurder een stopteken te geven en staande te houden. De bestuurder had dit door en probeerde er vandoor te gaan. Hij reed een doodlopende weg in en moest daar wel stoppen.

Tijdens de staande houding werd een alcohollucht geroken en werd besloten de bestuurder te laten blazen. De bestuurder blies een ‘F’ (FAIL) en werd vervolgens meegenomen naar de alcoholbus van Team Verkeer Rotterdam, die al op De Helling stond voor een reguliere alcoholcontrole tijdens de Paardenmarkt in Alblasserdam.

Tijdens de ademanalyse blies de 45-jarige bestuurder uit Alblasserdam 625 ugl. Dat is bijna drie keer meer dan is toegestaan. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Ook werd de scooter, waarvan het vermoeden bestond dat deze te hard kon rijden, op de rollerbank gezet. Hier bleek dat de scooter harder dan 102 km/u per uur liep. De scooter is in beslag genomen en wordt door de technische dienst van de politie onderzocht. Het voertuig kan namelijk nóg harder dan de 102 kilometer per uur die woensdag al werd gemeten. Verder zal de technische staat bekeken worden. In ieder geval ontbrak de verplichte spiegel.

De Alblasserdammer heeft een bekeuring gekregen voor het niet dragen van de helm, overschrijding van de constructiesnelheid van de bromfiets en hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter voor het alcoholgebruik.

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.