REGIO – Enkele honderden vrienden en kennissen van de zaterdag overleden Leo Schouten (17) hebben maandag 23 juli 2018 deelgenomen aan een herdenkingstocht door de regio. De tocht begon bij jongerencentrum Het Baxhuis (Dok-03) aan de Hoge Kade in Hendrik-Ido-Ambacht. Nadat burgemeester Heijkoop de aanwezigen had toegesproken en er vuurwerk was afgestoken, trok de stoet naar de Crezéepolder bij Ridderkerk, recht tegenover de dijk in Alblasserdam, waar Leo afgelopen zaterdag overleed aan een overdosis harddrugs

Langs de afrastering is een gedenkplaats gemaakt. Jongeren mochten daar bloemen en andere spullen neerleggen. Ook werd er wat vuurwerk afgestoken. Verder werden er een aantal joints uitgedeeld en opgestoken en er werden  flesjes flugel uitgedeeld. “Zo heeft Leo dat gewild,” vertelde een familielid.

Donderdag kunnen vrienden en kennissen nog één keer kijken bij Leo Schouten uit Rotterdam. Dit kan van 19.00 tot 20.00 uur bij uitvaartcentrum Memoriam Monuta aan de Langenhorst 100 in Rotterdam. Vrijdag wordt de jongen gecremeerd. De afscheidssamenkomst wordt om 17.00 uur gehouden in de aula van Crematorium Rotterdam aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam-Zuid. De familie hoopt dat er, net als maandag, veel mensen komen om afscheid te nemen van Leo.