BLESKENSGRAAF – Een jaar geleden maakte het Openbaar Ministerie bekend in hoger beroep te zullen gaan tegen de vrijspraak van Bleskensgraver en Gorinchemse ex-wethouder Eeuwit K. Maandag 23 juli 2018 blijkt dat dit niet gaat gebeuren. De 34-jarige K. had in 2015 enige tijd een verhouding met een toen 16-jarig meisje. Tegen de man was 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist. Eeuwit K. werd echter vrijgesproken. Volgens de rechter was niet gebleken dat het meisje iets tegen haar wil had gedaan. Ook was er volgens de rechtbank geen sprake van overwicht van de kant van de ex-wethouder. De geëiste schadevergoeding van 5000 euro werd vanwege de vrijspraak afgewezen.

Justitie zei, na de uitspraak van de rechtbank, in beroep te gaan. Maandag 23 juli 2018 heeft een medewerker van het Openbaar Ministerie laten weten dat er toch geen hoger beroep is ingesteld en dat de vrijspraak van augustus 2017 dus definitief is.

Vandaag of morgen komt het Openbaar Ministerie met een uitgebreidere toelichting op het besluit om, ondanks de eerdere toezegging, toch geen hoger beroep in te stellen.