ALBLASSERDAM – De politie heeft afgelopen weekeinde een 18-jarige man uit Papendrecht aangehouden in Alblasserdam. De man reed 75 kilometer per uur harder dan is toegestaan op de A15 en was bovendien in het bezit van een stroomstootwapen. Het wapen werd in beslag genomen, het rijbewijs werd ingevorderd en de Papendrecht werd daarna in de cel gezet.

Agenten zagen de man ’s nachts over de A15 rijden. Uit een snelheidsmeting bleek dat de tiener 75 kilometer per uur te hard reed. De dienders zagen dat de man afsloeg naar Alblasserdam. Daar gaven zij hem een stopteken. De bestuurder werd uiteindelijk staande gehouden en gecontroleerd op het Nieuwland Parc in Alblasserdam.

Daar hebben de agenten de automobilist een proces-verbaal aangezegd voor de snelheidsovertreding. Ook het rijbewijs werd ingevorderd. Tijdens de staande houding troffen de agenten een verborgen wapen aan in het portier van de auto. Vlak naast waar de man zat, lag een stroomstootwapen in de vorm van zaklamp. Hierop is de man aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht waar hij verhoord zal worden door de recherche.

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.