REGIO – Maandag 23 juli wordt er een grote herdenkingstocht georganiseerd voor de 17-jarige Leo Schouten, die afgelopen zaterdag, na een overdosis drugs, levenloos werd aangetroffen nabij het strandje in de Crezéepolder bij Ridderkerk. De tocht start om 19.00 uur bij jongerencentrum Het Baxhuis (Dok-03) aan de Hoge Kade in Hendrik-Ido-Ambacht. Daarvandaan trekt de stoet naar het strandje bij de Crezéepolder, waar Leo is overleden. “De stille tocht moet zo groot mogelijk worden. Leo hield altijd wel van grote feestjes,” zo laat zijn broer Giovanni weten.

Grootste herdenking van 078
In een doorstuurbericht roepen vrienden van de overleden ‘Leonardo’ op om met zoveel mogelijk mensen te komen: “We willen er de grootste herdenking van 078 van maken. Laten we met zijn allen naar die plek komen om afscheid te nemen. Neem een bloemetje of iets anders dat je aan Leo doet denken mee om bij de plek waar is gevonden neer te leggen.”

Drugs
Leo Schouten uit Rotterdam werd in de vroege ochtend van zaterdag 21 juli 2018 levenloos aangetroffen bij het strandje in Ridderkerk, recht tegenover de dijk in Alblasserdam. Vrienden van hem belden 112. Politie, brandweer, ambulance en traumahelikopter kwamen nog ter plaatse, maar konden niets meer voor de jongen betekenen. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de tiener  door een overdosis harddrugs om het leven is gekomen.

Ik mis je
De verslagenheid bij vrienden, familie en kennissen van de jongen is groot. Zijn moeder schrijft op haar Facebookpagina: “Mijn lieve kleine Leo, Ik heb geen woorden voor hoe ik me voel. Ik zal je nooit meer in mijn armen kunnen houden of je wegbrengen of ophalen midden in de nacht van een feestje, want jouw laatste feestje werd je fataal. Ik mis je zo ontzettend erg. Ik hou van je voor altijd en eeuwig. Mijn vent en knuffelbeer. Tot ziens lieverd. Mam houdt van je. Voor altijd in mijn hart en in gedachten. R.I.P. Love You.” Broer Giovanni schrijft: “Mijn kleine lieve broertje. Helaas ben je niet meer onder ons. Wij houden allemaal heel erg veel van je! Namens je vrienden, familie en uiteraard ik. We gaan je missen onze grote vriend. Leo…uit het oog maar nooit uit het hart! Ik houd van jou, broertje! Rust zacht. 06-11-2000 / 21-7-2018.