ALBLASSERDAM / RIDDERKERK – In de Crezéepolder bij Ridderkerk, direct aan de overkant van de rivier de Noord bij Alblasserdam, is zaterdagochtend 21 juli 2018 een overleden jongeman gevonden. De 17-jarige jongen uit Rotterdam werd in de vroege ochtend aangetroffen door een jongen en een meisje, die direct 112 belden. De politie, brandweer, ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse, maar konden niets meer voor de man betekenen. Omdat de man geen identiteitsbewijs of andere pasjes bij zich had, kon niet direct vastgesteld worden om wie het ging.

Volgens getuigen was er aan het begin van de nacht, vanaf de Oost-Kinderdijk en West-Kinderdijk in Alblasserdam een kampvuur met daaromheen jongeren te zien. Later in de nacht was het ook ‘rumoerig’. Bij het strandje staat nog een krat bier met daaromheen wat flesjes.

De politie heeft later in de ochtend de identiteit van de jongen kunnen vaststellen. Zijn familie is inmiddels op de hoogte gebracht van het trieste nieuws. De tiener is naar alle waarschijnlijkheid overleden aan een overdosis drugs. De politie spreekt zelf van een ‘zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden’.

Later in de ochtend heeft de politie vanuit een politiehelikopter nog overzichtsfoto’s gemaakt.

Update: familie van de jongen laat weten dat vrienden van de overleden Leo Schouten zelf (ook) 112 hebben gebeld en erbij waren.

 

 

Het politieonderzoek is vanaf de dijk in Alblasserdam goed te zien.

Brandweer Hendrik-Ido-Ambacht werd gevraagd om te assisteren met een quad en brancard.