ALBLASSERDAM – Zeven van de zestien PostNL-brievenbussen in Alblasserdam worden vanaf zaterdag 4 augustus 2018 weggehaald. Een afname van ruim veertig procent. Verder wordt er op het industrieterrein één brievenbus bijgeplaatst. “De reden voor de verandering is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen we of verplaatsen we naar plaatsen waar veel mensen komen. Uitgangspunt is dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn,” zo laat PostNL weten.

In 2014 werden in het Damdorp ook al drie brievenbussen om dezelfde reden weggehaald. Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

In het zuiden van de provincie Zuid-Holland blijven 800 brievenbussen staan, worden er 4 nieuwe brievenbussen geplaatst en 320 brievenbussen verwijderd. Dit betekent dat het totaal aantal brievenbussen in het zuiden van Zuid-Holland afneemt van 1120 naar 804 brievenbussen. In Alblasserdam blijven negen brievenbussen, verdwijnen er zeven brievenbussen en komt er één nieuwe brievenbus bij. De aanpassingen zijn eind augustus 2018 gerealiseerd.

In het onderstaande overzicht is te zien op welke plekken in Alblasserdam brievenbussen van PostNL blijven staan en waar er één bij komt. .