NIEUW-LEKKERLAND – De leerlingen van groep 8 van OBS De Tuimelaar in Nieuw-Lekkerland hebben deze week afscheid van elkaar genomen in molen De Regt. Nadat zij op maandagavond aan de ouders, grootouders en andere familieleden hun musical hadden laten zien en met een mooie persoonlijke speech van de leerkracht hun getuigschrift hadden ontvangen, was het dinsdagavond tijd voor een spetterend eindfeest. De leerlingen wisten alleen dat het thema van het feest ‘summer vibes’ was. De rest was voor hen een verrassing.

Nadat de leerlingen op het schoolplein hadden verzameld werden ze door een versierde paardentram opgehaald en naar de molen gebracht. Onderweg werd nog even een afslag genomen om de indruk te wekken dat het feest elders plaatsvond. Aangekomen bij de prachtig versierde molen kon het feest beginnen.

Er was onder andere een dj, een zelfgemaakte cocktailbar en een ‘photobooth’ met toepasselijke tropische achtergrond en attributen. Ook de meesters kwamen nog even een kijkje nemen. Aan het eind van de avond konden de ouders nog een stukje van het feest meemaken met zelfs een vuurspuwact van één van de vaders.

Met dit feest kwam er voor de kinderen een eind aan een mooie basisschooltijd op De Tuimelaar. Na een welverdiende vakantie gaan de kinderen aan de slag op hun nieuwe school voor voortgezet onderwijs in de regio.