Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 10th, 2018

NIEUW-LEKKERLAND – Een aantal wielrenners is dinsdagavond 10 juli 2018 gewond geraakt. De wielrenners fietsten in een groep langs de Zijdeweg tussen Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland. Een aantal wielrenners kwam rond 19.30 uur ten val. Voor twee van hen kwamen twee ambulances met spoed ter plaatse. De personen zijn per ambulance meegenomen. Eén van hen had in ieder geval flinke last van zijn heup. Waardoor de valpartij ontstond, is nog niet duidelijk. Foto’s: Willem de Wolf.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie is maandagavond 9 juli 2018 met diverse voertuigen uitgerukt naar de Rapenburg en Staalindustrieweg in Alblasserdam. Er werd gemeld dat daar, in de buurt van het oude pand van Nedstaal, mogelijk werd ingebroken. Na een zoektocht troffen agenten jongeren aan die zich op verboden terrein bevonden. De jeugd bleek op ‘ontdekkingstocht’ te zijn. De kinderen werden door de politie meegenomen naar hun huis. Daar werd een ‘opvoedkundig’ gesprek gevoerd over onder meer de gevaren. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERWAARD – Waterschap Rivierenland inspecteert vanaf dinsdag 10 juli 2018 preventief enkele kades in de Alblasserwaard op scheuren door de aanhoudende droogte. Bij aanhoudende droogte kunnen kades uitdrogen. Met name bij veenkades is dat een risico, want droog veen is minder sterk dan droge klei. De kades bestaan in de Alblasserwaard vooral uit klei. Dat is sterk, zeker waar er water tegenaan staat. Bovendien is in juni gemaaid, zodat uit het gras minder vocht verdampt. Toch kan de droge bovenkant scheuren vertonen, daarom start het waterschap met preventieve inspecties. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De bibliotheek aan de Ieplaan in Alblasserdam verhuist mogelijk naar het gerestaureerde gemeentehuis van Alblasserdam. De bibliotheek en de gemeente zijn hierover met elkaar in gesprek. Dat meldt de gemeente dinsdag 10 juli 2018 in een persbericht. De bibliotheek hoopt na de verhuizing nog beter te kunnen samenwerken met andere maatschappelijke organisaties onder één dak. “De bibliotheek past daarom uitstekend in het ‘huis van de gemeenschap’ dat het college van Alblasserdam voor ogen heeft met het nieuwe gemeentehuis,” aldus de gemeente in het persbericht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM  – De hoeveelheid restafval per inwoner van Alblasserdam is in de eerste vijf maanden van dit jaar licht gedaald terwijl de hoeveelheid ingezamelde grondstoffen steeg. Als de huidige trend zich doorzet, gaat de hoeveelheid restafval eind dit jaar naar 184 kilo per inwoner. Aan het eind van 2017 bedroeg het restafval 188 kilo per inwoner. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.