Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 9th, 2018

ALBLASSERDAM – Het vernieuwde Lammetjeswiel is open. Afgelopen vrijdag rende wethouder Arjan Kraijo samen met Ilse Broens uit Nieuw-Lekkerland, de bedenkster van de kabelbaan, door de afgeplakte ingang van de natuurspeeltuin met in hun kielzog een groot aantal enthousiaste Alblasserdammers. De speeltuin is één van de nieuwe onderdelen van het natuur- en recreatiegebied. En natuurlijk wilde Ilse samen met haar broer Erik de kabelbaan wel even uitproberen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Jarenlang organiseerden vrijwilligers van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis activiteiten voor oudere en eenzamere mensen in Alblasserdam en omgeving. Daarnaast werd een aantal ouderen ook thuis bezocht door vrijwilligers. Afgelopen week hebben de vrijwilligers ervoor gekozen om te stoppen. “Het hoofdbestuur van het Rode Kruis stopt met de sociale hulp. Het past niet in het concept 2020. Men gaat voor noodhulp in binnen en buitenland. Uiteraard zijn de dames hier niet blij mee, maar ze hebben gekozen voor zelf stoppen. Ze wilden niet weggestuurd worden. Al voelt dat natuurlijk wel zo,” zo laat Hennie Faasen​ van het Rode Kruis weten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND –  Twee lijnbussen van Arriva zijn zondag 8 juli 2018 met elkaar in botsing gekomen op de Standerdmolen, ter hoogte van basisschool Het Carillon in Nieuw-Lekkerland. De spiegel van de ene bus, kwam tegen de zijruiten van de andere bus. Door de aanrijding, die ontstond door een inschattingsfout van één van de chauffeurs, sneuvelden twee grote ramen. Niemand raakte gewond. Na de aanrijding ontstond er voor het overige verkeer wat vertraging, doordat passeren niet goed mogelijk was. Foto’s: Stefan van Aarle. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdag 7 juli werd het seizoen van de wedstrijdzwemmers van Zwem- en poloclub Wiekslag uit Alblasserdam afgesloten met de clubkampioenschappen. Clubkampioen werden de snelste jongens en meisjes per leeftijdscategorie en de algehele clubkampioenen zijn de snelste jongen en meisje die na vier afstanden het dichtst bij de opgetelde clubrecords behorende bij hun leeftijd zwommen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam heeft afgelopen week het nieuwe superjacht Y717 (Project Shark) opgeleverd. Na het oplaten van ballonnen en na luid getoeter vertrok het jacht, dat naar verluidt de naam ‘DAR’ heeft gekregen, naar het ‘zonnige zuiden’. Op een digitale scheepskaart is te zien, dat het vaartuig richting Gibraltar vaart. Het negentig meter lange jacht werd in februari naar buiten gereden in Alblasserdam. In de maanden die volgenden werd het schip afgebouwd en werden er diverse proefvaarten gehouden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is zaterdagavond 7 juli 2018 met spoed uitgerukt voor een automatische brandmelding bij bouwmarkt Hornbach aan de Kelvinring in Alblasserdam. Even voor 21.30 uur ging in het pand het brandalarm af. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek dat in de winkel een prullenbak in brand stond. Het vuur was nog niet overgeslagen en was snel onder controle. Hoe de brand in de bak kon ontstaan, is nog niet bekend. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – ‘Koffie met…’ is een laagdrempelige reeks koffieochtenden in de Alblasserdamse bibliotheek, waar mensen elkaar ontmoeten en kennis delen. Elke keer staat een lokaal thema of een lokale gast centraal. Vanaf september is er elke eerste dinsdag van de maand, tussen 10.30 en 12.00 uur een ‘koffie met…’. De bibliotheek is nog op zoek naar nieuwe gastsprekers. “Heb je een interessant beroep, leuke hobby, of een spannende reis gemaakt en wil dit graag met andere delen? Dan is koffie met … the place to be!”,  vertelt bibliotheekmedewerker Thea de Jong. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.