ALBLASSERDAM – Kinderboerderij Alblasserdam neemt woensdagmiddag 11 juli 2018 de gerestaureerde hooimijt in gebruik. Dat gebeurt om 15.00 uur door de kleinzoon van één van de vrijwilligers die al jarenlang actief is op de kinderboerderij. Aanwezige kinderen worden getrakteerd op limonade en wat lekkers.
De hooimijt was hoognodig toe aan een flinke opknapbeurt. Dankzij een gift van winkelketen Albert Heijn kon vorig jaar worden gestart met de herstelwerkzaamheden, die dit voorjaar werden afgerond.

De bovenverdieping van de hooimijt dient als opslagplaats voor hooi voor de vele dieren die op het terrein van de Kinderboerderij verblijven. Het deel op de begane grond is geschikt gemaakt en ingericht als doe- en knutselruimte. Na de zomervakantie zullen hier  één keer per twee weken op woensdagmiddag een activiteit voor kinderen worden georganiseerd. Bijvoorbeeld het verven van een favoriete dier of het maken van pindakransen en vetbollen.

De leiding van de Kinderboerderij kan bij het beheer van de kinderboerderij  hulp gebruiken. Dat betreft het opvangen en begeleiden van de bezoekers of het verzorgen van dieren. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Gonnie Verboom (coördinator gastvrouwen en –heren of Karin Steehouwer (hoofd Dierenverzorging). Gedurende de openingstijden van de kinderboerderij is één van hen altijd op het terrein aanwezig.