Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 6th, 2018

ALBLASSERDAM – Vanaf vrijdag 6 juli 2018 gaat de gemeente Alblasserdam extra water geven aan plantsoenen en bomen. Zij hebben het vaak moeilijk door het aanhoudende droge weer. De dit jaar nieuw aangeplante bomen en planten krijgen al extra water. Voor het bewateren gebruikt de gemeente water uit hoofdwatergangen waar voldoende water en geen kroos in zit. Ziet u een boom of plantsoen die worstelt met de droogte? Meld dit dan bij de gemeente via deze meldlijn. Ook meldingen over vissen met zuurstofgebrek kunnen via de meldlijn gemeld worden.

NIEUW-LEKKERLAND – Meneer R. Oskamp uit Nieuw-Lekkerland heeft donderdagavond 5 juli 2018, uit handen van burgemeester Van der Borg, een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De Nieuw-Lekkerlander is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nasssau. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam stelt de gemeenteraad voor de bestuursperiode 2018-2022 te starten met het reserveren van ca.€ 1.000.000 voor ambities die opgenomen zijn in het coalitieakkoord. Het college investeert hiermee in: armoedebestrijding, jeugd, verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte, bereikbaarheid, energie-en klimaatmaatmaatregelen en handhaving. “Om de ambities waar te maken is het wendbaar maken en versterken van de organisatie een randvoorwaarde. Hiervoor is een bedrag van € 450.000 vrijgemaakt. De investeringen zijn mogelijk dankzij meer geld vanuit het rijk. Het financieel meerjarenperspectief is gunstig en biedt ruimte voor ontwikkeling en ambities,” zo stelt de gemeente in een persbericht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.