Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 5th, 2018

ALBLASSERDAM – De Omgevingsdienst Midden-Holland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor het Lammetjeswiel in Alblasserdam in verband met blauwalg. Deze dienst houdt de kwaliteit van het zwemwater in de hele provincie in de gaten. Vorige week werd er al een waarschuwing gegeven nadat tijdens een routinecontrole blauwalg in een watermonster van het Lammetjeswiel werd aangetroffen. Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden. Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt het advies gegeven om niet te gaan zwemmen met daarbij de reden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Vanaf heden wordt er maandelijks een vlog uitgebracht over wonen en leven In&Om Alblasserdam. Stephan Bahlman van Steef! makelaars en John Barkmeijer van Besems Verzekeringen en Hypotheken zijn de initiatiefnemers. In deze serie deelt zakelijk vlogger Lieke van Lefmedia maandelijks nieuwtjes op het gebied van wonen en leven in de omgeving van Alblasserdam. De vlogs worden onder andere gedeeld via Facebook en YouTube. In de eerste vlog is het nieuwbouwproject in Nieuw-Lekkerland het onderwerp. Eind juli word je bijgepraat over de nieuwbouw aan de Plantageweg in Alblasserdam.

ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft woensdag 4 juli 2018 een noodkap langs het Kortland in Alblasserdam laten uitvoeren. Vier bomen werden omgehaald. “De bomen waren getroffen door de iepenziekte. Omdat deze ziekte zeer besmettelijk is, moest er snel gehandeld worden,” zo laat een woordvoerster van de gemeente donderdag weten. De omwonenden zijn per brief door de gemeente geïnformeerd. De zegsvrouw vervolgt: “Zoals gebruikelijk bij noodkap wordt alsnog een kapvergunning aangevraagd. De gekapte bomen worden vervangen door nieuwe bomen. Welke soort is nog niet bekend.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam sluit het jaar 2017 af met een positief saldo van € 1.398.000. Dat blijkt uit de Jaarrekening 2017, die het college van burgemeester en wethouders op 4 juli 2018 aan de gemeenteraad heeft aangeboden. In een persbericht laat de gemeente weten: “De meevaller is vooral het gevolg van voordelen uit de gemeenschappelijke regelingen die pas na de 2e bestuursrapportage 2018 bekend zijn geworden, hogere opbrengsten uit omgevingsvergunningen en de algemene uitkering en een voordeel op de overheadkosten. Anderzijds is dit het resultaat van het solide en duurzaam financiële beleid van het college.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.