ALBLASSERDAM – Floor de Heer (63) uit Alblasserdam heeft woensdag 4 juli 2018, uit handen van locoburgemeester Peter Verheij een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Dit gebeurde in de Gereformeerde Gemeente aan de Plantageweg in het Damdorp tijdens een presentatie over wereldwijde bijbelverspreiding. Meneer De Heer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Floor de Heer (63) zet zich al sinds 1994 belangeloos in voor de samenleving, in het bijzonder voor de Gereformeerde Gemeente Alblasserdam die inmiddels 1500 leden telt. Hij was 24 jaar ouderling en scriba van de gemeente. Daarnaast was hij voorzitter van de bibliotheekcommissie van de Gereformeerde Gemeente Alblasserdam. Bovendien was hij als voorzitter en organist nauw betrokken bij het kinderkoor Jong Hamaälooth. Vanwege gezondheidsredenen is de heer De Heer in februari dit jaar gestopt met zijn vrijwilligerswerk voor de Gereformeerde Gemeente Alblasserdam.

In het verleden heeft de heer De Heer zich tien jaar ingezet als leidinggevende bij de bijeenkomsten van de jeugdvereniging en bij bijeenkomsten van 16-jarigen van de Gereformeerde Gemeente Alblasserdam. Hij was ook tien jaar redacteur van de kerkbode.