Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 4th, 2018

OUD-ALBLAS – Een fietser is woensdagmiddag 4 juli 2018 gewond geraakt op het Oosteinde in Oud-Alblas. De man reed bij de versmalling toen een auto hem wilde inhalen. De fietser ging wat aan de kant, maar kwam te dicht bij de rand waardoor hij met zijn been tegen een paaltje aan kwam en viel. Het ambulancepersoneel kwam ter plaatse. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Tekst en beeld door Bart Vlot. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Floor de Heer (63) uit Alblasserdam heeft woensdag 4 juli 2018, uit handen van locoburgemeester Peter Verheij een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Dit gebeurde in de Gereformeerde Gemeente aan de Plantageweg in het Damdorp tijdens een presentatie over wereldwijde bijbelverspreiding. Meneer De Heer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het aanbestedingstraject voor de renovatie van het gemeentehuis van Alblasserdam heeft nog niet tot een gunning van de opdracht geleid. Daardoor loopt de start van de renovatie naar verwachting enkele maanden vertraging op. De aanvankelijke planning was om nog voor de zomervakantie met de verbouwing te beginnen. De verbouwing gaat 7.937.000 euro kosten. Een eis van de gemeenteraad is dat die kosten niet overschreden zullen worden. Voor de opknapbeurt voor het Raadhuisplein, de oversteek naar de Haven en de opknapbeurt van de Havenstraat (straat achter gemeentehuis, red.), werd eenzelfde voorwaarde gesteld. Daar mogen de werkzaamheden in het totaal 2.357.000 euro gaan kosten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 25-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juli 2018 met een motor onderuit gegaan op De Helling in Alblasserdam. De motorrijder, die geen motorrijbewijs heeft, haalde net voor de bocht een auto in en kwam met zijn lichaam tegen de paal van een middengeleider. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juli 2018 uitgerukt voor een bermbrand langs de rivier de Noord bij Alblasserdam. Bemanning van een boot van Rijkswaterstaat zag rond 03.30 uur rook vanuit de keien langs de waterkant bij het Nieuwland Parc komen. Niet veel later kwam de brandweer ter plaatse om te blussen. Na drie kwartier was de situatie onder controle en konden de vrijwilligers terug naar bed. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Elf deelnemers van het project ‘Kansrijk Alblasserdam’ hebben woensdag 4 juli 2018 hun diploma ontvangen in MFC Maasplein in Alblasserdam. De deelnemers volgden sinds september 2017 een entree-opleiding (niveau 1) van het Da Vinci College en hebben deze nu succesvol afgerond. De achtergrond en de leeftijd van de deelnemers lopen uiteen. Een deel van hen is statushouder, anderen zijn in Nederland geboren en getogen. Wat hen bindt, is dat ze nooit een opleiding hebben afgerond en geen diploma hebben. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In De Drentsehof in Alblasserdam is woensdagochtend 4 juli 2018 een geparkeerde camper ontploft. Van de camper bleef weinig over. Niemand raakte gewond. Wel raakten twee auto’s, die naast de camper stonden, beschadigd door rondvliegende onderdelen. De brandweer kwam rond 08.00 uur met spoed ter plaatse om smeulende spullen te blussen en de gasflessen uit de camper te halen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.