STREEFKERK – Op de rivier de Lek bij Streefkerk zijn zondagmiddag 1 juli 2018 vier kinderen gewond geraakt. De kinderen zaten op een ‘donut’ / band op het water toen een speedboot over de lijn voer waar de kinderen aan zaten. Volgens Rijkswaterstaat was er sprake van een aanvaring. Politie, brandweer, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor hulp. De slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Na het ongeval werden mensen via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar een speedboot met daarin twee jongemannen.

Enige tijd later werd deze boot aangetroffen. De politie heeft inmiddels met de twee personen gesproken. Wat de uitkomst van dat gesprek is, is nog niet bekend, meldt een politiewoordvoerster maandag.

Hoe oud de kinderen zijn, waar zij vandaan komen en hoe het nu met hen gaat, is bij de politie ook nog niet bekend.

Mogelijk volgt later nog meer informatie.