Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 2nd, 2018

REGIO – Er zijn dashcambeelden online gezet op onder meer Dumpert en TopGear, waarop de crash van de overvallersauto op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam te zien is. Op de beelden vanuit een politieauto is te zien hoe de politie de auto van de twee verdachten met 180 kilometer per uur probeert in te boxen. Niet veel later voert de politie, volgens TopGear, een zogenoemde ‘PIT- manoeuvre’ uit, waardoor de auto van de overvallers uit koers raakt, over de vangrail vliegt en minstens vier keer over de kop slaat. Na de crash zegt één van de agenten tegen zijn collega: “Die is dood, die is dood”. De twee inzittenden raakten echter, zo bleek later, slechts lichtgewond. Verder heeft de politie maandag bekend gemaakt dat er een derde verdachte is aangehouden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Mees den Ouden 1 juni is de baby van de maand

Advertorial
ALBLASSERDAM – Verloskundigenpraktijk De Bakermolen uit Alblasserdam presenteert de ‘Bakermolenbaby’s’ van de maand juni 2018 op Alblasserdamsnieuws.nl. Bewonder al deze lieve baby’s! Alle ouders veel geluk gewenst met hun ‘kleintje’. Als aardigheidje kunnen bezoekers een stem uitbrengen. De baby met de meeste stemmen wordt dan ‘baby van de maand’ en wint een kleine fotoshoot en een foto op een houtblok cadeau. Voor de baby’s op de plaatsen twee en drie wordt een gratis babygymnastiekles beschikbaar gesteld. Uiteraard heeft de ‘verkiezing’ niets te maken met de mooiste / liefste / leukste, want dat zijn ze allemaal.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Marko Stout van de D66 in Alblasserdam heeft vragen aan wethouder Verheij gesteld over het parkeergedrag van kerkgangers op het Scheldeplein in Alblasserdam. “Sinds kort is het Scheldeplein grotendeels in gebruik genomen na rigoureus en heel mooi te zijn opgeknapt. Echt een ‘woonkamer’ voor de inwoners van Alblasserdam. In een woonkamer horen volgens D66 echter geen auto’s.  Als er dienst is in de kerk schijnen de kerkgangers deze gemeenschappelijke ‘woonkamer’ wel te gebruiken als parkeerplaats. Hebben de kerkgangers daar ontheffing voor?”, vraagt Stout zich af. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

STREEFKERK – Op de rivier de Lek bij Streefkerk zijn zondagmiddag 1 juli 2018 vier kinderen gewond geraakt. De kinderen zaten op een ‘donut’ / band op het water toen een speedboot over de lijn voer waar de kinderen aan zaten. Volgens Rijkswaterstaat was er sprake van een aanvaring. Politie, brandweer, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor hulp. De slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Na het ongeval werden mensen via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar een speedboot met daarin twee jongemannen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 34-jarige man uit Alblasserdam is maandag 2 juli 2018 gewond geraakt bij een ongeval op de Blokweerweg in zijn woonplaats. De man fietste over de stoep langs de Blokweerweg. Bij de kruising met de Zeelt, kwam de man en een auto met elkaar in botsing . De fietser kwam ten val en raakte gewond. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Intussen verleende de betrokken automobilist, een plaatsgenoot van het slachtoffer, eerste hulp. De dertiger is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Zijn fiets is door de politie thuisgebracht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.