ALBLASSERDAM- In de achtertuin van een woning aan de Zeelt in Alblasserdam heeft in de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli 2018 een schutting in brand gestaan. De brand werd rond 01.10 uur ontdekt. Niet veel later werd 112 gebeld. Intussen ondernamen buurtbewoners een succesvolle bluspoging met de tuinslang. Toen de brandweer met spoed arriveerde, hoefde er alleen nog nageblust te worden.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet helemaal duidelijk. Vermoed wordt dat een uitgedrukte sigarettenpeuk van een paar uur geleden toch is blijven smeulen en de brand heeft veroorzaakt.

Eerder op de dag, op zaterdag 30 juni, rukte de brandweer van Alblasserdam uit naar een smeulbrandje op het Mercon-terrein langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Ook daar hoefde alleen nageblust te worden.

Smeulbrandje langs de West-Kinderdijk.