Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni, 2018

ALBLASSERDAM – Een 52-jarige man uit Kinderdijk is zaterdagmiddag 30 juni 2018 gewond geraakt, nadat hij met zijn motor onderuit ging op het Zwarte Paard in Alblasserdam. De motorrijder reed richting de dijk. Hij liet bij het zien van twee tegemoetkomende paardentrams zijn gas los en kneep zijn koppeling in. Vervolgens gleed de motor weg en kwam de man ten val. Hij liep diverse verwondingen op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Foto’s: Willem de Wolf, Maurits van de Pol en Peter Stam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – Een wilde politieachtervolging over de A15 is vrijdagavond 29 juni 2018 geëindigd met een crash bij Hardinxveld-Giessendam. In de gecrashte auto zaten twee overvallers: een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel en een 19-jarige Rotterdammer. De twee overvielen aan het begin van de avond met een pistool supermarkt Albert Heijn in Berkel en Rodenrijs. Ze namen sigaretten en geld mee. De politie was de daders snel op het spoor dankzij een getuige en zette de achtervolging in. Onderweg sloten steeds meer agenten zich aan. Ook de politiehelikopter, het arrestatieteam en het Team Parate Eenheid werden ingezet. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Drie jongens van veertien jaar oud uit Papendrecht zijn vrijdag 29 juni 2018 beboet voor het gooien van waterballonnen naar passerende auto’s in Alblasserdam. De jongens stonden bij de Haven, tegenover Foodmaster en hadden een tas vol gevulde waterballonnen. Passanten belden de politie, omdat de ballonnen volgens hen voor gevaar zorgde in verband met schrikreacties. Toen de politie de jongens aansprak, gaven de tieners de wijkagent een grote mond. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdagavond 29 juni 2018 een vrouw met fiets aan de hand uit de Noordtunnel bij Alblasserdam gehaald. Automobilisten zagen de persoon de tunnel in wandelen en belden 112. Niet veel later werd de hele snelweg richting Gorinchem afgesloten. De vrouw en haar fiets zijn de politie meegenomen. Hoe de vrouw bij de tunnel terecht is gekomen, is nog niet duidelijk. Meer informatie volgt wellicht later.  Foto: Rijkswaterstaat. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op de A15 tussen Alblasserdam en Papendrecht is vrijdagmiddag 29 juni 2018 een auto in brand gevlogen. De twee inzittenden reden op de linkerbaan en zagen ineens zwarte rook uit de auto komen. Ze stapten uit en niet veel later stond het voertuig in lichterlaaie. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de brandende auto, die net helemaal volgetankt was met benzine, te blussen. Ondanks de inzet, bleef er maar weinig van de wagen over. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In het Lammetjeswiel in Alblasserdam is tijdens een controle aan het begin van de week blauwalg aangetroffen door het Waterschap. Dat is vrijdag 29 juni 2018 door de Omgevingsdienst Midden-Holland bekend gemaakt. Deze dienst monitort het zwemwater in de gehele provincie. De omgevingsdienst geeft naar aanleiding van de uitslag een waarschuwing blauwalg af voor het zwemwater van het Lammetjeswiel. De waarschuwing zal vandaag nog bij de plas bekend gemaakt worden. Dat betekent dat er geen zwemverbod geldt maar wel dat zwemmen kan slecht zijn voor de gezondheid. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Peuters van IKC De Twijn uit Alblasserdam hebben deze week een bezoek gebracht aan Aquarium-en vijververeniging De Paradijsvis in de Klaproosstraat. Onder begeleiding van de juf werd er een kijkje genomen bij de aquaria en de vissen in het clubgebouw van de vereniging. De kinderen zagen hoe de vissen werden gevoerd. Ook mochten zij een kijkje nemen bij een kreeft. De kinderen kwamen naar De Paradijsvis op uitnodiging van de vereniging. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het vernieuwde Lammetjeswiel in Alblasserdam wordt op vrijdag 6 juli 2018 geopend door wethouder Arjan Kraijo. Na een intensieve periode van opknappen kunnen de inwoners van Alblasserdam weer volledig gebruiken van het recreatiegebied. De totaalkosten voor de herinrichting bedragen € 448.000, waarvan € 100.000 door de provincie Zuid-Holland is gefinancierd uit het meerjarenprogramma Groen Verbindt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

PAPENDRECHT – Een oudere man is donderdagavond 28 juni 2018 te water geraakt langs de Noordkil in Papendrecht. De man fietste op een elektrische fiets en raakte tijdens het remmen voor een auto van de weg. De fietser viel om, rolde in een baggerige sloot en ging kopje onder. De fietser, een man van rond de tachtig, kon niet op eigen kracht op de kant komen en riep om hulp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Tafelronde 140, een club met ondernemende mannen, die zich inzet voor de samenleving, heeft restaurant Le Barrage op de Dam in Alblasserdam als nieuwe vergaderlocatie gekozen voor de maandelijkse maaltijdvergaderingen. Deze week hingen Bjorn van Dijl van Le Barrage en Tafelronde 140-voorzitter Gerben van der Veen het embleem van de Tafelronde op de voorgevel van het restaurant. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 28-jarige man uit Alblasserdam is deze week in de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. De Alblasserdammer heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan bedreiging, belediging, mishandeling en bezit van een vuurwapen. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van negen maanden geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk, maar dat vond de politierechter een te hoge straf. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft deze week controles uitgevoerd op rivieren de Noord en de Alblas en ook op de boezem bij Kinderdijk. Er werd onder meer gelet op snelle motorboten en lawaai makende jongeren. Dit in verband met klachten van omwonenden. Verder werd gecontroleerd of recreanten op het water in het bezit waren van een vaarbewijs en zwemvesten. Diverse mensen werden gewaarschuwd. Daarnaast werd een aantal boetes uitgedeeld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

STREEFKERK – De 31-jarige man uit Groot-Ammers die op 15 december 2016 met een bedrijfsauto op de Middenpolderweg in Streefkerk een 59-jarige vrouw doodreed, is woensdagmiddag 27 juni 2018 door de Dordtse rechtbank veroordeelt tot een werkstraf van 240 uur. Daarnaast kreeg de man een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. Volgens de rechtbank heeft de man schuld aan het ongeval, doordat hij 27 kilometer harder reed dan was toegestaan op de 60-weg. Daarnaast had de man volgens de rechtbank niet zover aan de rechterkant van de weg moeten rijden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De gemeenteraad van Alblasserdam heeft vorige maand unaniem het stedenbouwkundig plan voor het Mercon-Kloos terrein vastgesteld en de bereidheid uitgesproken mee te willen werken aan de bestemmingsplanprocedure die het realiseren van woningbouw op dit voormalige bedrijfsterrein mogelijk maakt. Projectontwikkelaar Whoonapart wil hier zo’n 260 woningen bouwen in het middeldure en duurdere segment. Ook wil Whoonapart een klein hotel met horeca en/of museum realiseren. Verder wordt onderzocht of het mogelijk is een (extra) halte voor de waterbus in het gebied aan te leggen. Dinsdagavond 26 juni 2018 is er voor geïnteresseerden een informatieavond in het Wapen van Alblasserdam op de Dam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

MOLENWAARD – Gemeente, Waterschap en provincie willen dat de waterentree bij Werelderfgoed Kinderdijk veiliger wordt. Ze roepen daarvoor de hulp in van specialisten. Een prijsvraag daagt hen uit een innovatief ontwerp te bedenken, dat bijdraagt aan verkeersveiligheid, waterveiligheid en bereikbaarheid. De inschrijving opent vanaf 25 juni 2018. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.