REGIO – Een wilde politieachtervolging over de A15 is vrijdagavond 29 juni 2018 geëindigd met een crash bij Hardinxveld-Giessendam. In de gecrashte auto zaten twee overvallers: een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel en een 19-jarige Rotterdammer. De twee overvielen aan het begin van de avond met een pistool supermarkt Albert Heijn in Berkel en Rodenrijs. Ze namen sigaretten en geld mee. De politie was de daders snel op het spoor dankzij een getuige en zette de achtervolging in. Onderweg sloten steeds meer agenten zich aan. Ook de politiehelikopter, het arrestatieteam en het Team Parate Eenheid werden ingezet.

Rond 20.15 uur raasde de stoet via de Noordtunnel langs Alblasserdam. Met hoge snelheden reden de wagens richting Gorinchem. Net na Leerdam keerden de overvallers en reden weer terug in de richting van Rotterdam.

Ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam eindigde de achtervolging met een crash. “De verdachten ramden een onopvallend politievoertuig, waardoor het voertuig crashte,” meldt de Landelijke Eenheid.

De auto vloog over de vangrail en ging zeker 4 keer over de kop en belandde in een sloot. De twee mannen kwamen er wonderbaarlijk goed vanaf en hielden er slechts lichte verwondingen aan over. Ze zijn in het ziekenhuis nagekeken en daarna overgebracht naar het bureau. Hun buit lag op de plaats van de crash verspreid over de weg en het nabijgelegen spoor.

De snelweg was urenlang afgesloten in verband met politieonderzoek en het bergen van het voertuig. Tegen de nacht werd de weg weer vrijgegeven.

Foto’s: Peter Stam.