ALBLASSERDAM – Drie jongens van veertien jaar oud uit Papendrecht zijn vrijdag 29 juni 2018 beboet voor het gooien van waterballonnen naar passerende auto’s in Alblasserdam. De jongens stonden bij de Haven, tegenover Foodmaster en hadden een tas vol gevulde waterballonnen. Passanten belden de politie, omdat de ballonnen volgens hen voor gevaar zorgde in verband met schrikreacties. Toen de politie de jongens aansprak, gaven de tieners de wijkagent een grote mond.

“Niet handig om ballonnen tegen passerende auto’s te gooien en ook niet handig als je vervolgens geen ID-kaart bij je blijkt te hebben,” schrijf wijkagent Robert-Jan Schaeffer op Twitter.

De drie jongens hebben een boete gehad voor het niet kunnen tonen van hun ID-kaart. De boete voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs bedraagt 95 euro. Voor jongeren van 14 en 15 jaar wordt het boetebedrag gehalveerd.

Foto: Politie Alblasserdam.