ALBLASSERDAM – Op de A15 tussen Alblasserdam en Papendrecht is vrijdagmiddag 29 juni 2018 een auto in brand gevlogen. De twee inzittenden reden op de linkerbaan en zagen ineens zwarte rook uit de auto komen. Ze stapten uit en niet veel later stond het voertuig in lichterlaaie. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de brandende auto, die net helemaal volgetankt was met benzine, te blussen. Ondanks de inzet, bleef er maar weinig van de wagen over.

In de auto zaten twee vrouwen, die onderweg waren naar een internationaal turntoernooi in Deventer. Al hun reisspullen, waaronder kleding, een koffer en een tablet, gingen in vlammen op. Het tweetal is door bekenden, die achter het voertuig reden, meegenomen. Een bergingsbedrijf heeft de auto van de weg gehaald. Daarna is het wegdek gereinigd.

Rond 15.20 uur, anderhalf uur na de brandmelding, werd de weg weer helemaal vrijgegeven. De vertraging voor het verkeer bedroeg ruim een half uur.