PAPENDRECHT – Een oudere man is donderdagavond 28 juni 2018 te water geraakt langs de Noordkil in Papendrecht. De man fietste op een elektrische fiets en raakte tijdens het remmen voor een auto van de weg. De fietser viel om, rolde in een baggerige sloot en ging kopje onder. De fietser, een man van rond de tachtig, kon niet op eigen kracht op de kant komen en riep om hulp.

Uiteindelijk schoten drie vrouwen van 15, 44 en 69 jaar oud de man te hulp. Samen wisten zij de Papendrechter op de kant te trekken. Intussen werd ook het alarmnummer gebeld. Politie, brandweer en ambulance werden opgeroepen. Ook het wateroppervlaktereddingsteam van brandweer Nieuw-Lekkerland was met spoed onderweg.

Toen de eerste hulpdiensten ter plaatse kwamen, werd afgeschaald en werd de inzet van brandweer Nieuw-Lekkerland geannuleerd. De Papendrechter werd eerst door de brandweer afgespoten met schoon water. De man werd daarna overgedragen aan het ambulancepersoneel. Hij is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De fiets is door de politie meegenomen.

Foto’s: William van de Pol en Peter Stam.