STREEFKERK – De 31-jarige man uit Groot-Ammers die op 15 december 2016 met een bedrijfsauto op de Middenpolderweg in Streefkerk een 59-jarige vrouw doodreed, is woensdagmiddag 27 juni 2018 door de Dordtse rechtbank veroordeelt tot een werkstraf van 240 uur. Daarnaast kreeg de man een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. Volgens de rechtbank heeft de man schuld aan het ongeval, doordat hij 27 kilometer harder reed dan was toegestaan op de 60-weg. Daarnaast had de man volgens de rechtbank niet zover aan de rechterkant van de weg moeten rijden.

“U had het slachtoffer redelijkerwijs kunnen en moeten zien op deze rechte weg. Verder had u extra bedacht moeten zijn op voetgangers, want u was bekend met de Middenpolderweg. Het ongeval is daarom toe te rekenen aan uw rijwijze. Er is aanmerkelijk onvoorzichtig gereden. Daardoor is het slachtoffer overleden en hebben haar elf kinderen en haar man onherstelbaar veel leed,” zo stelde de rechter.

Verder zei de rechter er rekening mee te houden dat de bestuurder van de bedrijfswagen zelf dagelijks lijdt onder het feit dat hij iemand heeft doodgereden.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden ook 240 uurwerkstraf geëist. Daarnaast wilde het OM dat de man voor een jaar zijn rijbewijs zou moeten inleveren. De rechtbank vond het gepaster om dat deel van de straf voorwaardelijk op te leggen, omdat de man een eigen bedrijf heeft en zijn rijbewijs daarbij hard nodig heeft.

De verdachte en het Openbaar Ministerie hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Gaan zij dat niet, is het vonnis definitief.

Op 15 december 2016 reed de verdachte met een bedrijfsauto richting zijn huis. Rond 17.00 uur reed hij over de Middenpolderweg en zag daar een 59-jarige vrouw, die op de weg liep en bij haar buren de krant wilde bezorgen, over het hoofd. Er volgde een botsing, waardoor de vrouw in een sloot terecht kwam. Omstanders haalden de vijftiger uit het water en hebben haar gereanimeerd. De hulp mocht niet meer baten. De Streefkerkse overleed ter plekke.