ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse avondvierdaagse zit er weer op. Donderdag 21 juni 2018 werd het wandelevenement afgesloten met het traditionele defilé; een grote optocht door de Alblasserdamse straten. Bijna 1200 deelnemers verzamelden zich rond 19.30 uur op het korfbalveld bij de Groen van Prinstererstraat. Daarvandaan liep het gezelschap, via de Van Hogendorpweg en de Van Eesterensingel naar het Raadhuisplein. Onderweg werden deelnemers aangemoedigd door publiek langs de kant van weg. Op het plein konden de wandelaars hun medaille in ontvangst nemen.

De snelle 5-kilometerlopers van basisschool De Twijn ontvingen een beker, omdat hun groep procentueel het meest toenam dit jaar. De groep bestond uit 77 deelnemers en dat is 54 procent meer dan vorig jaar.

De organisatie van het evenement kijkt terug op zeer geslaagde evenement. “Het weer heeft goed meegewerkt. Alles is, met dank aan de grote inzet van de vele vrijwilligers, weer heel goed verlopen,” aldus Klaas Timmerman van de organisatie.

Bram van Houwelingen (70) uit Alblasserdam heeft deze week voor de vijftigste keer meegedaan den de avondvierdaagse in het Damdorp. Bij de finish op het Raadhuisplein werd Van Houwelingen gefeliciteerd door burgemeester Jaap Paans en wethouder Arjan Kraijo.

Foto-update: M. van Ommen.