ALBLASSERDAM – Deze week start de uitvoering van groot onderhoud aan de buitengevel van Sociaal Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. De gemeente Alblasserdam trekt voor het groot onderhoud 320.000 euro uit. “Vooral weersinvloeden maken het onderhoud noodzakelijk. Naar verwachting worden de werkzaamheden, met een onderbreking door de bouwvak, begin september afgerond,” zo meldt de gemeente in een persbericht.

Om de overlast tot een minimum te beperken worden de werkzaamheden voor het grootste deel met een hangende steiger vanaf het dak uitgevoerd. In verband met de veiligheid wordt om het gebouw een bouwhek geplaatst.

Extra controle gevelbeplating
Het gebouw aan de Haven is bijna tien jaar oud. Het pand heeft metalen gevelbeplating van aluminium met een dun laagje zink. Enkele jaren geleden raakte de gevel beschadigd door afgewaaide gevelplaten ter hoogte van de waterzijde. Bij de uitvoering van dit groot onderhoud wordt mede daardoor extra aandacht besteed aan de bevestiging van de gevelplaten. De gehele constructie wordt gecontroleerd en zo nodig hersteld. Daar waar nodig worden onderdelen vervangen. Tevens wordt de gevel gereinigd en geconserveerd.

Open en bereikbaar
De werkzaamheden hebben volgens de gemeente geen invloed op geplande activiteiten en filmvertoningen. Het cultureel centrum blijft open en bereikbaar. Wel zal op enig moment van slechts één ingang gebruik gemaakt kunnen worden. Ook voor Jeugdland (in augustus) is een aantal kleine aanpassingen nodig.

Zonnepanelen
Na afronding van de werkzaamheden in september wordt een bijdrage geleverd aan de verduurzaming van het gebouw en wordt op het dak een aantal zonnepanelen geplaatst.