ALBLASSERDAM – Afgelopen week zijn op basisschool Het Kompas in Alblasserdam prijzen uitgereikt van de tekenwedstrijd die in de afgelopen weken op de school gehouden werd. Enkele leerlingen van groep 8 hadden zelf het initiatief genomen om een tekenwedstrijd te organiseren op de school. Voor deze tekenwedstrijd waren 3 onderwerpen bedacht: “Dieren”, “Ik” en “Stad”. Leerlingen Timo Klop en Jesse van Kwawegen hebben alle organisatie op zich genomen en daarbij ook de hulp ingeschakeld van klasgenoot Roos v.d. Berg. Roos had eerder dit jaar de “peace poster contest” gewonnen en mocht van Timo en Jesse onder begeleiding van de bekende Alblasserdamse kunstenaar Roel Teeuwen de 33 ingestuurde tekeningen jureren.

Talent
Dat op Het Kompas naast het organisatietalent ook het nodige creatieve talent aanwezig is bewezen de deelnemers van de wedstrijd, iedereen had zijn uiterste best gedaan op de tekening. Speciaal voor deze gelegenheid was burgemeester Paans naar Het Kompas gekomen om persoonlijk de prijswinnaars bekend te komen maken, “de echte burgemeester op school” was super leuk voor de organisatie en ook wel spannend voor de deelnemers.

Thema Dieren
In de categorie “Dieren” ging de 2e prijs naar Quendi en de 1e prijs naar Hannah. In het jury rapport van Hannah stond: Mooie heldere kleuren, goede ruimtelijke verbeelding van verschillende landschappen.

Thema Ik
In de categorie “Ik” ging de 2e prijs naar Jinka en de 1e prijs naar Dominique. In het juryrapport van Dominique stond: mooie consequent doorgevoerde techniek, afwisselend handschrift, mooie vlakverdeling, leuke details en consequent gebruik van het hele vlak.

Thema Stad
In de categorie “Stad” ging de 2e prijs naar Ruben en de 1e prijs naar Lian. In het juryrapport van Lian stond: Opvallende skyline, je herkent direct Rotterdam, strakke heldere vormgeving, prachtig ruimtelijk, waarbij de brug als diagonaal de ruimte doorkruist. Mooie ingetogen kleur contrasten die de ruimtelijke werking versterken de spiegeling is een mooi detail.

De 1e prijswinnaars ontvingen een voucher voor een creatieve fotoshoot in het fotoatelier van Steve Peeters. De 2e prijswinnaars kregen een creatief pakket aangeboden door Roel Teeuwen.

Waardering
Burgemeester Paans en Roel Teeuwen spraken waardering uit voor de schoolleiding van Het Kompas die ruimte geeft aan de leerlingen om dergelijke initiatieven te nemen en ook uit te voeren. “Ook hier leren kinderen heel veel van” aldus Roel. Enkele weken geleden werd door leerlingen van groep 8 ook al een talentenwedstrijd georganiseerd onder de naam “Kompas Got Talent”. En dat er veel talent rondloopt op Het Kompas werd ook deze middag weer duidelijk.