ALBLASSERDAM – Meer dan 1100 wandelaars zijn maandag 18 juni 2018 gestart met de Alblasserdamse avondvierdaagse. Rond 18.00 uur gingen de wandelaars van de 10-kilometerroute van start. Een half uur later de 5-kilometerlopers en om 18.45 uur gingen de wandelaars van de route van 2,5 kilometer van start. Het startsein voor het jaarlijkse wandelevenement werd gegeven door burgemeester Jaap Paans. Na het sein met de gastoeter, liepen de deelnemers het Raadhuisplein af en volgden de uitgestippelde route door het dorp.

Domino
Na afloop kregen alle deelnemers het spel ‘domino’ mee naar huis. Onderweg kregen zij al iets lekkers.

Begeleiderskaart
De organisatie is blij dat meer dan honderd mensen een begeleiderskaart hebben aangeschaft. Die kaart was dit jaar voor het eerst te koop en is overdraagbaar. Het kwam volgens de organisatie veel voor dat mensen zich zonder in te schrijven meeliepen. Al dan niet als begeleider.

Defilé
Donderdag 21 juni 2018  is de laatste wandelavond van de Alblasserdamse Avondvierdaagse. Traditiegetrouw wordt deze laatste avond besloten met een defilé. Het defilé start om ongeveer 19.30 uur vanaf sportpark Molenzicht en zal via de Van Hogendorpweg, Blokweerweg, Van Eesterensingel, Plantageweg en Dam/Cortgene naar het Raadhuisplein leiden. Om het defilé zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt een ieder dringend verzocht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Belangstellenden worden verzocht een plekje langs de eerder genoemde route in te nemen, voor hen is het namelijk niet toegestaan om zich tijdens het verzamelen van de wandelaars op sportpark Molenzicht te begeven.