ALBLASSERDAM – Afgelopen weekend verruilde de jeugd afdeling van atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam het clubhuis voor tenten op het veld. Bijna alle atleten hadden hun eigen tent meegebracht waar ze met een clubmaatje in konden overnachten. Voor de kinderen die geen tent hadden, was een grote tent opgezet zodat er voor iedereen een plekje gegarandeerd was.

Nadat vrijdagmiddag alle atleten waren aangekomen, konden ze met hulp van hun ouders de tenten opzetten.  Kort daarna werden de ouders uitgezwaaid en was het terrein domein van de kinderen. Aan lange tafels bij het clubhuis werd gezamenlijk gegeten waarna verschillende spelletjes op het programma stonden. Tegen de schemer werd onder het toeziend oog van een brandwacht het kampvuur aangestoken. Uiteraard mocht voor de bikkels een nachtelijke tocht door het bos niet ontbreken waarna iedereen naar bed ging om energie op te doen voor de volgende dag. Natuurlijk duurde het even voordat de adrenaline enigszins gezakt was en de kinderen in slaap vielen.

De zaterdag startte met een gezamenlijk ontbijt waarna vele spelletjes op het programma stonden. Door het heerlijke weer waren de kinderen daar dan ook niet van weg te slaan.

“Dat deze, door de organisatie omgedoopte, “Nacht van Souburgh” zo druk bezocht werd, is een mooi bewijs dat de jeugdafdeling van de atletiek springlevend is”, aldus Jolanda Leeman,  jeugdwedstrijdcoördinator bij AAA. “Een aantal jaren geleden hebben we heel sterk ingezet op de jeugd en dat werpt nu z’n vruchten af. Het toont aan dat atletiek heel erg leuk voor de kinderen is en zeker niet alleen maar saai rondjes op de baan rennen is. Het is de basis van veel disciplines in het leven zoals; doorzettingsvermogen, samenwerken en het beste uit jezelf halen. Naast het bieden van goed opgebouwde trainingen en het meedoen aan regiocompetities is een degelijk evenement ook integraal onderdeel van het aanbod van de vereniging. Het maakt het nog leuker om onderdeel te zijn van de club”.

Foto’s: Teun de With.