ALBLASSERDAM – Op zaterdag 23 juni 2018 vindt voor de tweede keer het Nationaal Schoolzwemkampioenschap plaats in Alblasserdam. ZPC Wiekslag organiseert dit zwemfeest in samenwerking met de KNZB en Sportcentrum Blokweer (BSSA). Het is een bijzondere editie, want dit jaar vinden de Nationale Schoolzwemkampioenschappen voor de tiende keer plaats. Daarom vindt er een spannende en spetterende afsluiting voor de deelnemers plaats. Speciale gast tijdens het kampioenschap is Inge Dekker.

Inge nam maar liefst deel aan 4 olympische spelen met als hoogtepunt een gouden medaille op de 4 x 100 vrij estafette. Inge won talloze medailles op een EK en WK, waaronder goud op de WK lange baan in 2011 op de 50 meter vlinderslag. Inge zal de deelnemende kinderen de hele middag ondersteunen en aanmoedigen. De opening wordt rond 13.45 uur verricht door een bestuurslid van Wiekslag en wethouder Arjan Kraijo.

Daarna doen de kinderen in de sporthal een grote warming up onder aanvoering van mascotte Swimba. Vervolgens gaan de kinderen in een grote optocht het zwembad binnen. De wedstrijd start om 14.45 uur en de prijsuitreiking vindt rond 17.30 uur plaats.

De prijzen worden uitgereikt door bestuurslid van de KNZB André van Schaveren. Publiek is welkom en de toegang is gratis.