ALBLASSERDAM – In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juni 2018 heeft de politie drie mannen aangehouden in Alblasserdam. Tijdens de zoekactie en aanhouding werd een politiehelikopter ingezet. Rond 04.00 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen over een mogelijke inbraak bij de Van Oldenbarneveltstraat in Alblasserdam. Een melder zag een aantal personen met zaklampen in een achtertuin en hoorde breekgeluiden.

Terwijl agenten met auto’s naar de betreffende locatie in het Damdorp rijden, blijkt ook de luchtvaartpolitie met de helikopter boven het dorp aanwezig te zijn. Vanuit de helikopter wordt gezien hoe een personenauto wegrijdt en wordt geparkeerd bij de Savornin Lohmanweg.

Agenten op de grond gaan naar de parkeerplaats en zien daar inderdaad het voertuig, met daarin mannen van 27, 30 en 31 jaar oud uit Alblasserdam. Ook treffen zij in het voertuig een kettingzaag aan. Uit onderzoek blijkt dat deze kettingzaag zojuist is weggenomen uit een schuur aan de Van Oldenbarneveltstraat.

De drie verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex aan de Overkampweg in Dordrecht. De recherche heeft de zaak in onderzoek.