ALBLASSERDAM – In de berm langs een fietspad op het Nieuwland Parc in Alblasserdam is zaterdagavond 16 juni 2018 een airsoftreplica gevonden. Een passant zag het ding, dat lijkt op een vuurwapen, liggen en waarschuwde de politie. Een hondengeleider kwam ter plaatse om te zien om wat voor wapen het ging. Het bleek om een 6mm ‘BB-gun’ te gaan. Hoe het airsoftwapen op het industrieterrein terecht is gekomen en van wie het is, is nog niet bekend. Heeft u hier meer informatie over, neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844.

 

Het bezit van een airsoftwapen is in Nederland niet per definitie illegaal. In Nederland is de sport airsoft sinds 15 januari 2013 toegestaan. De Wet wapens en munitie is hiervoor aangepast. Dat maakte airsoft in Nederland legaal, maar er zijn wel regels aan verbonden. Zo moet de houder van een airsoftwapen minimaal achttien jaar oud zijn, een VOG hebben en lid zijn van een airsoftvereniging. Leden van de vereniging dienen hun airsoftapparaten te vervoeren in een koffer, foedraal of tas die afsluitbaar moet zijn.