ALBLASSERDAM – Met een triatlon hebben de leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen de Schalm, het Palet, de Twijn, het Kompas en ’t Nokkenwiel in Alblasserdam vrijdag 15 juni een punt achter hun tijd op de  basisschool gezet. Wethouder Arjan Kraijo gaf om 9.30 uur het startschot in zwembad Blokweer. De triatlon voor schoolverlaters is een nieuw initiatief van Tanja Laging, directrice van Christelijk Kindcentrum de Schalm, Branko Trousset, docent lichamelijke opvoeding en de buurtsportcoaches van het Alblasserdam beweeg & cultuurteam(ABC team).

Het leek hen een leuk idee om de leerlingen die op de drempel van het voortgezet onderwijs staan eens op een andere manier uit te dagen. Gezamenlijk hebben ze een geschikte en veilige route uitgezet.

Kinder dj
Nadat de leerlingen het zwemonderdeel hadden afgewerkt, stapten ze op de fiets richting Sportpark Souburgh. Daar gingen ze aan de bak voor het laatste onderdeel: hardlopen met als finish een ronde op de atletiekbaan van A.A.A. Een kinder dj zorgde daar om 12.00 uur voor een feestelijke afsluiting van de triatlon.

Ondersteuning
Omdat diverse bedrijven en instellingen de triatlonsteunen, hopen de organisatoren er een terugkerend evenement van te kunnen maken. Aan deze eerste editie werken sportcentrum Blokweer en atletiekvereniging A.A.A. mee. De Nederlandse Triatlonbond sponsort de helmen, tasjes en badmutsen. Het ondernemersfonds Alblasserdam zorgt voor de sportshirts en Albert Heijn biedt iedere deelnemer fruit en een fles water aan.

Mogelijk volgen later nog meer foto’s.