Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 13th, 2018

ALBLASSERDAM – De traumahelikopter is woensdagmiddag 13 juni 2018 bij de skatebaan aan de Vondellaan in Alblasserdam geland. Het Mobiel Medisch Team dat aan boord van de helikopter was, werd ingezet voor een medische noodsituatie met een kind in een woning aan de Tooropstraat in het Damdorp. Behalve de helikopter, kwamen ook een ambulance en de politie ter plaatse. Hoe het intussen met het kind is, is nog niet bekend. Update: de moeder van het kind laat weten dat het weer goed gaat met haar zoontje. Foto’s: William van de Pol. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Op de N214, net voor de carpoolplaats bij Oud-Alblas, is woensdagavond een auto achterop een andere auto gebotst. De bestuurder van de achterste auto zag te laat dat de voertuigen voor hem stilstonden. Hij week uit, maar kon een botsing niet voorkomen. Beide voertuigen raakten door de klap dusdanig beschadigd, aan met name de wielen, dat men niet meer verder kon rijden. Een bergingsbedrijf heeft de beide auto’s van de weg gehaald. De politie regelde het verkeer, waardoor de vertraging relatief beperkt bleef. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

STREEFKERK – Het Openbaar Ministerie heeft woensdag 13 juni 2018 in de Dordtse rechtbank een taakstraf van 240 uur en invordering van het rijbewijs voor één jaar geëist tegen een 31-jarige man uit Groot-Ammers, voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op de Middenpolderweg in Streefkerk. Het is de maximale taakstraf die opgelegd kan worden. De advocaat van de man bepleitte vrijspraak. Volgens de raadsman heeft zijn cliënt niet aanmerkelijk onvoorzichtig gehandeld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Speeltuin Vereniging Kinderdijk houdt zaterdag 16 juni 2018 een rommelmarkt in de grote speeltuin aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam. De markt start om 09.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Er zijn allerlei tweedehands spullen te koop. Verder zijn er activiteiten en spelletjes voor kinderen, waarbij prijsjes te winnen zijn. “Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht,” meldt de organisatie. Wie zelf ook spullen wil verkopen tijdens het ‘kleedjesfestijn’, kan zich hiervoor opgeven bij de speeltuin. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Op zaterdagochtend 16 juni 2018 wordt de jaarlijkse jeugd-brandweerdag in Nieuw-Lekkerland gehouden. Dit is een spelletjesmorgen voor de plaatselijke schooljeugd van de groepen zes, zeven en acht. De locatie is het park ‘De Wielewaal’ voor `t Waellant aan de Ooievaar. De aanvang is 08.00 uur en er worden ongeveer 90 kinderen verwacht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Cees en Bets van de Graaf uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans bezocht het echtpaar op  woensdag13 juni 2018 in hun appartement aan de Van Eesterensingel. Als cadeau kreeg het tweetal een boek over de Alblasserwaard. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Landvast bestaat deze zomer al weer 10 jaar. Graag zijn wij u ook in de komende tien jaar van dienst als een gastvrij Cultureel Centrum met een cinema die voor ieder wat wils biedt. Om de tevredenheid van onze gasten te koesteren en te verbeteren, is een vragenlijst opgesteld om in kaart te brengen waar onze gasten behoefte aan hebben.

Helpt u ons mee om u nog beter van dienst te kunnen zijn? Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. Onder de invullers verloten wij drie keer een Film & Eten arrangement voor 2 personen.

Tot nu toe is de enquête vooral door vrouwen ingevuld. Heel graag willen we ook de mening van onze mannelijke bezoekers goed vertegenwoordigd hebben. Daarom maken  mannelijke invullers daarnaast ook nog kans op één van de vijf bierpakketjes met speciaal voor Landvast gebrouwen lustrum bier.

Invullen kan tot en met 17 juni op: https://filmonderzoek.surveytalent.com/survey/publieksonderzoek-landvast-cinema

ALBLASSERDAM – Een 26-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam kon woensdag 13 juni 2018 in de rechtbank van Dordrecht zijn geluk niet op toen de rechter hem matste met de straf. “Dank u wel mevrouw, dank u wel,” zei de man, nadat de rechter hem had veroordeeld voor het autorijden met alcohol op. De Hardinxvelder werd op 24 februari van dit jaar door de politie in Alblasserdam betrapt op rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat de man maar liefst 10,5 keer meer alcohol had gedronken dan is toegestaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.