ALBLASSERDAM – Cees en Bets van de Graaf uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans bezocht het echtpaar op  woensdag13 juni 2018 in hun appartement aan de Van Eesterensingel. Als cadeau kreeg het tweetal een boek over de Alblasserwaard.

Meneer (85 jaar) en mevrouw (86 jaar) leerden elkaar op 12 juni 1950 kennen in Oostendam. “Hij bleef mij en mijn vriendin volgen. Eerst hadden we daar helemaal geen zin in. Hij bleef volhouden en zo zie je: de aanhouder wint,” lacht de Alblasserdamse.

Kinderen ver weg
Het echtpaar heeft vier kinderen en vier kleinkinderen. Mevrouw vertelt: “We hebben het rijk. Wel vind ik het jammer dat onze kinderen zo ver weg wonen. De een woont in Australië, de ander in Engeland en de andere twee in Amsterdam en Delft. Daardoor mis ik de kinderen vaak wel, maar goed: niet klagen maar dragen hè?”

Kabelfabriek
Meneer werkte tot aan zijn pensioen, inmiddels alweer 26 jaar geleden, bij ‘de kabel’ (Nedstaal) in Alblasserdam. Hij vertelt hierover: “In 1954 ben ik daar begonnen als tijdelijk deeltijdwerker op het expeditiekantoor. Ik ben er geëindigd als hoofd van de afdeling. Traffic Manager noemden ze dat. Onze afdeling hield zich bezig met zendingen van en naar het buitenland.” Verder hebben meneer en mevrouw zich veelvuldig en op diverse manieren ingezet voor het welzijn van dieren. Onder meer bij de dierenbescherming.

Etentje
Binnenkort wordt het diamanten jubileum gevierd met een etentje in Het Wapen van Alblasserdam. “Daar zijn we zestig jaar geleden getrouwd en hebben we ook de andere jubilea gevierd,” aldus meneer.