Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 11th, 2018

ALBLASSERDAM – SGP Alblasserdam organiseert woensdag 13 juni 2018 een avond waarin afscheid wordt genomen van oud-fractievoorzitter B.W. (Jan-Willem) de Leeuw.Thema van de avond is ‘In de poort…. De plaats tussen binnen en buiten’. De Leeuw zal in zijn lezing ingaan op de functie van de politiek: de oudsten van een stad zaten in een poort. Ook gaat hij in op de rol van het onderwijs: de school als poort tussen zuil en samenleving. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 37-jarige Papendrechter is maandag 11 juni 2018 door de politierechter in Rotterdam veroordeeld tot een werkstraf van 24 uur voor het knippen van hennep in Alblasserdam. De twee medeverdachten werden eind januari al veroordeeld voor dezelfde zaak. De Papendrechter heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan het knippen van hennep bij een plantage in een flatwoning aan de Troelstrastraat in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De kinderen uit groep 4 van de ds. Joannes Beukelmanschool (locatie Weversstraat) in Alblasserdam hebben afgelopen week vierhonderd bollen wol overhandigd aan vrijwilligers van het Troostdekentje. “Meester Paul Hooijmeijer en alle kinderen van groep 4, bedankt!,” zo laten de vrijwilligers via Facebook weten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – De gemeente Molenwaard krijgt in Nieuw-Lekkerland Oost ruimte om 200 nieuwe woningen te realiseren. De provincie Zuid-Holland heeft de gemeente hiervoor toestemming gegeven, meldt de gemeente Molenwaard in een persbericht. Wethouder Frank Meerkerk reageert verheugd op het besluit van de provincie. ‘We hebben deze ruimte voor Nieuw-Lekkerland hard nodig en hebben de Provincie hiervan weten te overtuigen. Met de woningen op de voormalige voetbalvelden alleen redden we het namelijk niet’, aldus wethouder Meerkerk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Zaterdag 16 juni 2018 vindt weer de grootste rommelmarkt van Oud-Alblas plaats. Op het kerkplein aan de zijde van de Dorpsstraat en in de Kerkstraat en Schoolstraat zijn die dag weer veel spullen te koop en activiteiten te doen. De markt start om 08.00 uur en is rond 14.30 uur afgelopen. De opbrengst is voor zeventig procent voor de kerkvoogdij. Vijftien procent gaat naar Wycliffe Bijbelvertaling en de andere vijftien procent is voor de Stichting Ambulancewens. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.