ALBLASSERDAM – Het Nederlands Kampioenschap waterpolo voor C-meiden onder de vijftien jaar is zaterdagmiddag 9 juni 2018 van start gegaan in zwembad Blokweer in Alblasserdam. Teams vanuit het hele land namen het tot in de avond tegen elkaar op. Zondag gaat de wedstrijd verder en om 20.00 uur zal bekend gemaakt worden welke teams op welke plaats zijn geëindigd. Zaterdagmiddag bezocht burgemeester Jaap Paans de wedstrijd tussen ZPC Wiekslag uit Alblasserdam en KZC uit Beverwijk om de Damdorpers aan te moedigen. De meiden van Wiekslag wonnen de wedstrijd met 7-5 en zijn daarmee door naar de ‘kruisfinales’.

Het NK waterpolo 2018 vindt plaats onder toezicht van de Koninklijke Nederlandse Zwembond, onder leiding van aangestelde bondsscheidsrechters. De organisatie is in handen van de vrijwilligers van ZPC Wiekslag uit Alblasserdam.

Update

Het Nederlands Kampioenschap waterpolo voor meisjes onder 15, werd voor het eerst georganiseerd door ZPC Wiekslag in Alblasserdam. Het eigen C-meisjes team, wist zich te plaatsen voor dit NK. Ze eindigden als vierde van Nederland. Polars Bears uit Ede werd de terechte winnaar.

Polar Bears werd op zaterdag al de overtuigende winnaar in poule A, door ZV Haerlem met

6 – 26 te verslaan en ZVL-1886 met 13 – 4. In poule B werd ZV de Zaan eerste, door met

13 – 5 van ZPC Wiekslag te winnen en met 3 – 10 van KZC uit Beverwijk.

Op zondag versloeg Polar Bears de meisjes van ZPC Wiekslag met 17 – 3, waardoor de meisjes uit Ede de finale speelden, opnieuw tegen ZVL-1886.

Deze finale begon spannend en de eerste twee periodes ging het aardig gelijk op. Vanaf de derde periode wist Polar Bears het spel naar zich toe te trekken en liep langzaam verder uit. In de slotfase van de wedstrijd bloeide ZVL-1886 weer op. Bij het eindsignaal bleek Polar Bears de terechte winnaar met 14 – 8. ZVL-1886 werd eveneens terecht en sportief tweede.

ZPC Wiekslag en ZV de Zaan streden om de derde en vierde plaats, waarbij ZV de Zaan overtuigend won met 2 – 11. Een mooie derde plaats voor ZV de Zaan en onverwachte vierde plaats voor ZPC Wiekslag.

Burgemeester Paans kwam nog langs om de meisjes van ZPC Wiekslag aanmoedigen. Oranje keepster Debby Willemsz heeft in haar voorbereiding naar het EK In Barcelona, tijd vrijgemaakt om te prijsuitreiking te verzorgen.

Een geslaagd en sportief toernooi, met dank aan alle deelnemende ploegen, alle vrijwilligers en de sponsoren.