ALBLASSERDAM – Deze week zijn Bas Dekker (71) en Bienie Dekker – Wormmeester (69) uit Alblasserdam vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar werd op vrijdag 8 juni 2018, in hun woning aan de Pieter de Hoochplaats, bezocht door burgemeester Jaap Paans. De burgemeester feliciteerde het tweetal namens het gemeentebestuur en overhandigde als cadeau een bos bloemen.

Bas en Bienie leerden elkaar in Alblasserdam. “Ik werkte bij Van der Giessen-de Noord en mijn vrouw kwam daar ook om de kantine schoon te maken. Dan zag ik haar wel eens lopen en dacht: ‘zij is wel leuk’. We hebben een paar keer een praatje gehad en later kwam ik haar ook nog een paar keer tegen in het dorp bij de ‘meidenmarkt’ op de Dam en bij het dansen bij’ Jonge Strijd’. En van het één kwam het ander,” vertelt meneer.

Werk
Meneer heeft 44 jaar als loodgieter voor Van der Giessen-de Noord gewerkt. Mevrouw werkte onder meer bij Philips en bij schoonmaakbedrijven. Later werkte zij nog zo’n 26,5 jaar in de thuiszorg bij Rivas in Alblasserdam. Verder is meneer al sinds de jaren zeventig actief bij de aquariumvereniging in Alblasserdam. Hij is daar verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop. Daarnaast doet hij iedere week de schoonmaak. Mevrouw is onder meer activiteitenbegeleidster bij het Hoochhuis.

Kinderen
Het echtpaar, dat twee kinderen en twee kleinkinderen heeft, woonde eerst een aantal jaar op het Zuiderstek. Later verhuisden Bas en Bienie naar de Gruttostraat. Na 34 jaar in die straat te hebben gewoond, verhuisden zij naar hun huidige woning aan de Pieter de Hoochplaats.

Feest
Het gouden huwelijksjubileum wordt binnenkort met een etentje met de familie gevierd.