Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 6th, 2018

ALBLASSERDAM – In een tuin van een woning aan het Ds. B. Toesplein in Alblasserdam zijn woensdagmiddag 6 juni 2018 spullen vernield. De bewoonster vertrok rond 15.00 uur en rond 17.00 uur bleek dat personen in de tuin geweest waren. De banden van de fietsen had men leeg laten lopen, doppen van een zwembadje waren er vanaf getrokken, de ramen waren beklad, stoepkrijt werd natgemaakt, speelgoed lag op het dak gegooid en er bleek een stepje te zijn vernield. Tot slot is er schade aan de tuin, doordat het water uit het zwembad steentjes en grond heeft weggespoeld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Noordtunnel bij Alblasserdam is woensdag 6 juni 2018 in beide richtingen afgesloten geweest door te hoge vrachtwagens. Bijna gelijktijdig probeerden twee chauffeurs met een te hoge vrachtwagen door de tunnel te rijden. De hoogtedetectie signaleerde de wagens, waarna alle stoplichten op rood gingen en de slagbomen werden gesloten. Op de baan richting Gorinchem maakte een vrachtwagenchauffeur een noodstop. Daarbij vloog een stalen balk door de zeilen van zijn trailer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Een botsing tussen een lijnbus en een touringcar heeft woensdagmiddag 6 juni 2018 voor files in Kinderdijk gezorgd. Op de Molenstraat kwamen de bussen met elkaar in botsing. De spiegel van de ene bus, kwam tegen de zijkant van de andere bus. Omdat beide chauffeurs niet achteruit wilden rijden, omdat ze anders wellicht nog meer schade zouden veroorzaken, ontstonden er al snel files. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In een groot deel van de regio Zuid-Holland Zuid zit PFOA in de bodem. Dat bevestigt een grootschalig regionaal bodemonderzoek. De gemeente Alblasserdam meldt hierover: “Op de meeste plaatsen gaat het om zeer lage gehalten, die ruim onder de recent aangescherpte strengste risicogrenswaarde van het RIVM liggen. Ook in de gemeente Alblasserdam gaat het om lage gehalten. Dit betekent dat u in Alblasserdam uw tuin kunt gebruiken zoals normaal. Het is ook veilig om dagelijks groente en fruit uit eigen tuin te eten.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.