ALBLASSERDAM – Vanaf maandag 4 juni 2018 werkt een aannemer namens de gemeente Alblasserdam aan een aantal eerder aangekondigde maatregelen om de doorstroming van verkeer op de Oude Torenweg in Alblasserdam te verbeteren. De maatregelen werden vier maanden geleden aangekondigd, maar konden niet eerder uitgevoerd worden door ‘extreem lange levertijden’ van materiaal. De vierde poot van de Wensveenrotonde wordt opengesteld zodat automobilisten via de Poldersemolenweg naar sportpark Souburgh kunnen rijden. Daarnaast wordt een verplichte rijrichting ingevoerd.

De openstelling van de Poldersemolenweg is niet bedoeld voor verkeer naar Oud-Alblas. “De verbinding tussen de Vinkenpolderweg en het sportpark wordt versmald. Dit maakt het praktisch onmogelijk om de Vinkenpolderweg richting Oud Alblas in te draaien. Verder komen er drempels in de Poldersemolenweg om de snelheid te remmen. Aan het begin van de ventweg komt een uitritconstructie om te zorgen dat het verkeer op de Poldersemolenweg blijft,” meldt de gemeente Alblasserdam.

Verplichte rijrichting
Automobilisten op de Oude Torenweg die uit het dorp komen en linksaf de Vinkenpolderweg willen inslaan, worden straks via de Wensveenrotonde geleid. De gemeente stelt op haar website: “In de huidige situatie hinderen ze het achteropkomende verkeer op het moment dat ze stilstaan om linksaf te slaan. Er komen borden langs de Poldersemoleweg, de Oude Torenweg en Edisonweg die de verplichte rijrichting aangeven.”

Ook werkzaamheden in Oud Alblas
Waterschap Rivierenland voert vanaf maandag 4 juni werkzaamheden aan het wegdek van het Westeinde in Oud Alblas uit ter hoogte van de kruising met de Veerweg. De werkzaamheden in Alblasserdam en Oud Alblas beïnvloeden elkaar niet. Voor doorgaand verkeer in Oud Alblas wordt een omleiding ingesteld over de provinciale weg N481, N214, de A15, afrit 22 en de Edisonweg. Lokaal verkeer wordt omgeleid over het Kortland. Voor de werkzaamheden in Alblasserdam worden geen omleidingen ingesteld.