Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 4th, 2018

NIEUW-LEKKERLAND – Bij voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland werd vrijdag 1 juni 2018 voor het eerst een ladies’ night gehouden. Joke Kreuk, Melissa Engels, Ilona de Groot en Sandra Sintnicolaas hadden van de voetbalvereniging de kantine tot hun beschikking gekregen om daar een speciale avond voor vrouwen te organiseren. Na de opening, die werd verricht door Wim den Ouden, voorzitter van de voetbalclub en door Emma de Groot, de jongste ‘lady’ van de avond, konden de wachtende dames naar binnen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 30-jarige man uit Alblasserdam is maandag 4 juni 2018 in de rechtbank van Dordrecht veroordeeld voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man kreeg een celstraf van vier weken opgelegd, waarvan twee weken voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De dertiger was niet bij de zitting aanwezig en werd daarom bij verstek veroordeeld. De Damdorper werd op 18 januari 2018, tijdens een flinke storm, door de politie betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs op  de Edisonweg in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Een 22-jarige man uit Oud-Alblas moet twee weken de cel in, omdat hij in maart van dit jaar in Oud-Alblas en Dordrecht door de politie werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Dat heeft de politierechter maandag 4 juni 2018 bepaald. Daarnaast kreeg de man nog een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgelegd, voor het geval hij opnieuw de fout in gaat. Overigens was de man in 2016, bij een veroordeling voor een mishandeling, toegezegd dat als hij opnieuw de fout in gaat, hij bovenop zijn nieuwe straf, veertig uur werkstraf zou krijgen. De rechter vond het het niet nodig om die belofte waar te maken. “Dat ging om een ander soort feit. Ik acht het niet opportuun om die straf nu toe te wijzen,” aldus de rechter. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Na een korte achtervolging rondom de Polderstraat en Oranjestraat in Alblasserdam heeft de politie zondag 3 juni 2018 de passagier van een scooter staande kunnen houden. De jongen, een 16-jarige Papendrechter, droeg net als de bestuurder geen helm. De bestuurder ontsnapte. Volgens de politie lapte deze bestuurder elke verkeersregel aan zijn laars en komst hij later alsnog aan de beurt. De passagier die wel gepakt kon worden, kreeg een boete van negentig euro. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft vrijdagmiddag 1 juni 2018 de nieuwe jeu de boulesbaan bij appartementencomplex De Hellingen aan de Kraanbaan in Alblasserdam geopend. Dit deed hij door een potje jeu de boules met één van de buurtbewoonsters te spelen. Een soort thuiswedstrijd, want de burgemeester woonde in de afgelopen twee jaar deels in een appartement aan de Kraanbaan. Binnen niet al te lange tijd verhuist Paans met zijn gezin naar zijn nieuwe woning in het Damdorp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vanaf maandag 4 juni 2018 werkt een aannemer namens de gemeente Alblasserdam aan een aantal eerder aangekondigde maatregelen om de doorstroming van verkeer op de Oude Torenweg in Alblasserdam te verbeteren. De maatregelen werden vier maanden geleden aangekondigd, maar konden niet eerder uitgevoerd worden door ‘extreem lange levertijden’ van materiaal. De vierde poot van de Wensveenrotonde wordt opengesteld zodat automobilisten via de Poldersemolenweg naar sportpark Souburgh kunnen rijden. Daarnaast wordt een verplichte rijrichting ingevoerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een man is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juni 2018 onwel geraakt door overmatig alcoholgebruik. Dit gebeurde op de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. Omstanders hadden de man in dekens gerold, om daarmee onderkoeling te voorkomen. Een ambulance kwam later met spoed ter plaatse. De man is meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Foto: Ramon Bos. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de Alblasserdamse Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 wordt zondag 10 juni van 12.00 tot 12.30 uur een prikkelarme kerkdienst gehouden. De dienst is bedoeld voor iedereen die gevoelig is voor prikkels, zoals dat vaak het geval is bij mensen met NAH, autisme, ADHD of HSP. Dit keer is het thema van de dienst ‘Kom zoals je bent’. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag 2 juni 2018 heeft voor het eerst sinds vele jaren weer een jeugdtoernooi bij Badmintonclub Alblasserdam (BCA) plaatsgevonden. Naast vijf jeugdteams van BCA, deden teams mee van VTO uit Cromstrijen, Raptim uit Gorinchem en Orbiton uit Leidschendam. BCA organiseerde het toernooi in verband met het 50-jarig jubileum van de vereniging dit jaar. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.