ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft vrijdagmiddag 1 juni 2018 de nieuwe jeu de boulesbaan bij appartementencomplex De Hellingen aan de Kraanbaan in Alblasserdam geopend. Dit deed hij door een potje jeu de boules met één van de buurtbewoonsters te spelen. Een soort thuiswedstrijd, want de burgemeester woonde in de afgelopen twee jaar deels in een appartement aan de Kraanbaan. Binnen niet al te lange tijd verhuist Paans met zijn gezin naar zijn nieuwe woning in het Damdorp.

Tijdens een ‘Happy Hour’ in oktober 2017 polsten bewoners Mieke en Jan Forman voorzichtig bij hun buurtgenoten naar de belangstelling voor een eigen jeu de boulesbaan in de binnentuin bij hun woningen. Dit resulteerde in een enquête die bij alle 203 bewoners van De Hellingen werd bezorgd. 118 mensen reageerden. Ruim 85 procent vond het een prima idee. Veertien bewoners gaven zelfs aan om mee te willen helpen bij de aanleg van de baan en 26 bewoners  wilden financieel bijdragen.

Er waren ook wat bezwaren. Zo was een aantal bewoners bang dat de baan met middelen vanuit de Vereniging Van Eigenaren (VVE) betaald zou worden en dat de baan te dicht bij de woningen zou komen. Mede door deze bezwaren is van de aanvankelijke keuze voor een baan in het gras afgezien en is gekozen voor de huidige locatie aan de kant van de haven. Verder werd de baan aangelegd met eigen middelen van bewoners en met geld van sponsors. Ook is er al geld binnen voor toekomstig onderhoud, zodat het de VVE geen geld kost. Tijdens de algemene ledenvergadering in maart stemde tweederde van de aanwezigen voor de aanleg van de baan. Niet veel later gingen buurtbewoners en een hovenier aan de slag om de baan te realiseren. Inmiddels is er een jeu de boulescommissie opgericht, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken en het aanspreekpunt is voor het bestuur van de VVE. De nieuwe baan is alleen bedoeld voor de bewoners van De Hellingen.

Burgemeester Jaap Paans feliciteerde de bewoners met de aanwinst en wenste de gebruikers van de baan veel speelplezier.