KINDERDIJK – Zaterdag 23 juni 2018 wordt bij voetbalvereniging De Zwerver in Kinderdijk een reünie gehouden in verband met het 85-jarig bestaan van de club. Alle leden en oud-leden zijn die dag van harte welkom op De Schans. De reünie start om 15.00 uur. Er zal onder meer een film over de voetbalclub vertoond worden. Verder zijn er foto’s en krantenknipsels te zien. In de planning staat ook nog een wedstrijd (op een half veld ) tussen teams die gevormd wordt door oud-spelers. Aansluitend is er een barbecue.

“Uw aanwezigheid, eventueel samen met uw partner, stellen wij dan ook zeer op prijs tijdens deze bijzondere mijlpaal van V.V. De Zwerver,” zo laat de organisatie weten.

Ook eerder in de week zijn er feestelijke activiteiten bij De Zwerver in verband met het 85-jarig bestaan. In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

Donderdag 21 juni
Een spelletjesavond met o.a. darten, pokeren, klaverjassen, sjoelen, spijkerslaan, 30 seconds, rad van avontuur en schaken. De tent en de bar zijn geopend vanaf 19:00 uur. Het is te vergelijken met wat er altijd de laatste zaterdag van het jaar in de kantine wordt georganiseerd.

Vrijdag 22 juni 
Deze hele dag staat in het teken van de jeugd op de Schans en in de tent zijn er allerlei activiteiten. De jongste jeugdleden slapen in de kleedkamers (het bekende voetbalkamp). De oudere jeugd, jongens en meisjes tot vijftien jaar, worden de nacht van vrijdag op zaterdag wakker gehouden met allerlei leuke bezigheden. Van slapen komt weinig terecht.

Zaterdag 23 juni 
Vanaf 13:00 uur barst het feest los. De organisatie meldt: “Vanaf 13:30 uur is een mix toernooi, we hopen op wel honderdtwintig spelers zodat we twaalf teams van tien spelers kunnen samenstellen (er wordt op een half veld gespeeld).” Vanaf 15:00 uur is er een Reünie en hopen we veel leden en oud leden te kunnen samenbrengen. Vanaf 17:00 uur is er een grote barbecue, en vindt de trekking van de loterij plaats waarbij de eerste vijftien prijzen bekend worden gemaakt. Om 19:00 uur zal het avondprogramma in de tent gaan beginnen met verschillende optredens van live artiesten en DJ’s.

Volle tent
Verder meldt de organisatie: “We rekenen op een volle tent met ongeveer vierhonderd mensen. Om het feest te organiseren zijn er acht subgroepen samengesteld die verantwoordelijk zijn voor een goed verloop van hun deel van het feest. De wil om mee te doen bij het organiseren is groot, en we merken dan ook dat het feest breed gedragen wordt. Dat is heel fijn. We hopen op drie geweldig mooie dagen en op een feest dat nog lang in de herinnering mag blijven.”