Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 1st, 2018

ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdag 31 mei 2018 een 25-jarige man aangehouden ter hoogte van de Vlashof (bij de Oude Torenbrug) in Alblasserdam op verdenking van de diefstal van een telefoon. Eerder deze week, op zondagavond 27 mei 2018, zat een 16-jarige Alblasserdam op één van de bankjes bij de hoofdingang van het Makado. De jongen had zijn telefoon naast hem liggen. De telefoon werd vervolgens gestolen. Twee mannen gingen er daarna in een grijze stationwagen vandoor. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De traumahelikopter is vrijdagmiddag 1 juni 2018 ingezet voor een baby in nood in Alblasserdam. Een baby raakte rond 15.45 uur onwel in een woning aan de Esdoornlaan. De meldkamer besloot behalve een ambulance ook het Mobiel Medisch Team (MMT) van de traumahelikopter met spoed op pad te sturen. De helikopter landde langs de Plantageweg, ter hoogte van de Randweg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Gerrit (73) en Bep (71) Lodder uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Net als vele andere regiogenoten leerden de twee elkaar kennen op de ‘meidenmarkt’ op de Dam in Alblasserdam. “Hij liep met een paar jongens op de Dam en riep: ‘Bep, ik heb een foto van je’.  Ik zei: ‘Laat eens zien dan!’, waarop hij weer zei: ‘Dan moet je dichterbij komen’. En zo is het gekomen. Natuurlijk had hij helemaal geen foto van me, maar ik was toch nieuwsgierig,” vertelde mevrouw Lodder donderdag 31 mei 2018 aan burgemeester Jaap Paans, die het echtpaar een felicitatiebezoek bracht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een man is vrijdag 1 juni 2018 met zijn auto tegen een afslaande vuilnisauto gebotst in Alblasserdam. De automobilist reed achter een vuilniswagen op de Oost-Kinderdijk. Toen de vuilniswagen remde, dacht de man dat dit was om een container te legen. De bestuurder besloot om zijn voorligger in te halen. Op dat moment sloeg de vuilniswagen echter af richting de parkeerplaats achter Noordstaete, om daar afval op te gaan halen. De auto botste tegen de zijkant van de vuilnisauto. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bijna vier maanden geleden werd door wethouder Kraijo aangekondigd dat het onder meer verboden wordt om vanaf de Oude Torenweg (dorp uit) direct af te slaan naar de Vinkenpolderweg in Alblasserdam. Dit om files te voorkomen. Verder werd aangekondigd dat de Poldersemolenweg zou worden opengesteld voor het verkeer naar sportpark Souburgh. Hoewel er aan de veelbesproken kruising al wat aanpassingen zijn gedaan, zijn de grootste maatregelen nog niet doorgevoerd. Lange levertijd van bouwmaterialen blijkt hier de oorzaak van te zijn. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.